Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

«День місцевого самоврядування – свято всієї громади»

Делегація Василівського району, на чолі з головою районної ради Денисом Калініним взяла участь в урочистому заході з нагоди Дня місцевого самоврядування, який відбувся у концертному залі ім.Глінки. У заході прийняли участь представники територіальних громад міст, селищ та міст Запорізької області, депутати всіх рівнів, працівники органів публічної влади області зібралися на. В Україні, починаючи з 2000-го року, це свято відзначають 7-го грудня.

Вітаючи колег з професійним святом, Григорій Самардак акцентував увагу на важливій ролі місцевого самоврядування у тих змінах, які сьогодні відбуваються в країні.

-Ще в 1997-му році Україна ратифікувала Європейську Хартію місцевого самоврядування, в якій задекларовано фінансову та адміністративну незалежність муніципальних утворень, децентралізацію як основу для розвитку держави. З того часу Україна працює над відповідністю до європейського законодавства й сьогодні, ми знову живемо в час змін, час реформ. Вірю в те, що об’єднавши зусилля, усвідомлюючи високу роль саме місцевого самоврядування у формуванні основ для розвитку всієї держави, ми зможемо успішно завершити реформу децентралізації, мета якої – покращення життя людей, - зауважив голова обласної ради.

Він також підкреслив, що саме через місцеве самоврядування громада може реалізувати право на управління державою, отже, кожен мешканець Запорізької області є частиною місцевого самоврядування. Григорій Самардак переказав також вітання працівникам органів місцевого самоврядування Запорізької області від голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, підкресливши, що державна влада сьогодні поважно ставиться і до досвіду старшого покоління, і до новацій молодих фахівців, які працюють у місцевому самоврядуванні.

-Це дає надію, що ми навчилися поважати одне одного й об’єднувати зусилля заради спільного майбутнього нашої держави. Єдність дуже важлива сьогодні, адже на наших плечах – велика відповідальність за ті рішення, які ми приймаємо від імені громади й заради розвитку громад. Хочу побажати всім вам миру, наснаги й відчуття гордості за свою роботу, за обрану службу, - підкреслив голова обласної ради.

В залі були присутні депутати обласної ради, в тому числі, голова депутатської групи «Рівні можливості» в обласній раді, депутат Тетяна Ковиліна, яка сьогодні, 4-го грудня відзначає свій день народження. Голова обласної ради привітав колегу зі святом та подякував Тетяні Миколаївні за відповідальність і професійність.

Працівників місцевого самоврядування привітали також голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок, керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

За сумлінну працю, громадську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування та з нагоди Дня місцевого самоврядування Григорій Вікторович вручив нагороди та почесні відзнаки

А фоє концертного залу цього дня прикрасила виставка робіт дітей, учасників обласного конкурсу малюнка «Місцеве самоврядування очима дітей», який цього року за підтримки обласної ради відбувся вперше. Григорій Самардак вручив заслужену нагороду переможцю конкурсу - учню КЗ «Приморська дитяча художня школа» Приморської міської ради Єгору Провандовському. Він намалював щасливих людей, які живуть у його громаді.

За матеріалами ЗОР

 

четвер, 05 Грудня 2019 08:18 | Переглядів: 236

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]