Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Запорізькі роботодавці стали більш активно створювати інклюзивний робочий простір

3 грудня в Україні відзначався «Міжнародний день інвалідів». Це день підведення підсумків того, що було зроблено для цієї категорії громадян, аналізу фактичного положення людей з особливими потребами в суспільстві та визначення планів по поліпшенню їх життєвого рівня. Одним із основних питань є забезпечення гідної зайнятості інвалідів.

З метою привернення уваги до проблем зайнятості людей з інвалідністю, забезпечення інклюзії та рівності у суспільстві у всіх центрах зайнятості та філіях Запорізького обласного центру зайнятості, на передодні Міжнародного дня зайнятості людей з інвалідністю, тривала Декада зайнятості для учасників АТО/ООС та людей з інвалідністю.

Для розширення можливостей учасників АТО/ООС і людей з інвалідністю та підвищення їх конкурентноспроможності на ринку праці проводились дні відкритих дверей, круглі столи, ярмарки та міні-ярмарки вакансій, інформаційно-консультаційні заходи, семінари тощо. Під час проведення Декади відбулось 145 заходів, в яких прийняли участь майже 1,7 тис осіб, із них 921 – особи з інвалідністю, 251 – учасникі АТО/ООС. Кожній особі з інвалідністю забезпечується надання адресної допомоги щодо сприяння працевлаштуванню, враховуючи рівень медичної та трудової реабілітації.

Задля привернення уваги до проблемних питань у сфері зайнятості осіб з інвалідністю, які потребують спільного вирішення, зокрема: створення робочих місць для осіб з інвалідністю, гідних умов та оплати праці, подолання упередженого ставлення роботодавців до використання праці, до проведення заходів залучались представники роботодавців та установ чи організацій, які опікуються питаннями зайнятості осіб з інвалідністю.

«Окремо хочеться наголосити на соціальній відповідальності роботодавців, які працевлаштовують осіб з інвалідністю. За 11 місяців цього року кількість вакансій в базі обласної служби зайнятості, на які могли бути працевлаштовані особи з інвалідністю, становила 1243 одиниці, що на 37% більше, ніж за цей же період 2018 року. Закликаємо бізнес активніше створювати інклюзивний робочий простір та якнайширше використовувати професійні можливості людей з інвалідністю», – розповідає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

 

Інформація до відома. З початку року на обліку у Запорізькій обласній службі зайнятості перебувало 2569 осіб з інвалідністю. За сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано 573 особи з інвалідністю. Приймали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру 293, одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 7 безробітних, які мають інвалідність. За направленням обласної служби зайнятості професійне навчання проходили 91 безробітних із числа осіб з інвалідністю, 74 особи працевлаштовано після проходження навчання.

 

вівторок, 10 Грудня 2019 16:11 | Переглядів: 206

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]