Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Актуальне в галузі освіти: пожежна безпека, вакцинація, якість харчування

Сьогодні, заступник голови районної ради Андрій Дашковський взяв участь у нараді з вирішення актуальних питань в галузі освіти району. В ході заходу були розглянуті питання про хід перевірок та стан техногенної й пожежної безпеки закладів освіти, стан верифікації даних вакцинального статусу населення та мікропланування заходів з імунізації проти кору і нагляд за організацією харчування в закладах освіти.

З першого питання черги денної доповів Микола Бондаренко - інспектор Василівського районного сектору Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, повідомив що у районі тривають перевірки стану пожежної та техногенної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей, в тому числі у навчальних закладах. Фахівцями районного сектору ГУ ДСНС здійснюються перевірки пожежної та техногенної безпеки у загальноосвітніх закладах. Під час проведення перевірок особлива увага приділяється утриманню шляхів евакуації, наявності та справності систем протипожежного захисту, протипожежного водопостачання, стану електрогосподарства, наявності первинних засобів пожежогасіння тощо. За результатами керівникам закладів надаються відповідні акти для усунення наявних недоліків, виявлених у ході перевірки. Крім цього, рятувальники проводять протипожежні інструктажі з персоналом закладів та установ, а також перевіряють навички співробітників установ у користуванні первинними засобами пожежогасіння та порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

З питання здійснення вакцинації у закладах освіти поінформувала Ольга Хороль - заступник директора з охорони дитинства та материнства Василівського центру первинної медико-санітарної допомоги. На цей час за результатами проведеної верифікації даних вакцинального статусу населення та мікропланування заходів з імунізації проти кору залишаються невакцинованими від кору 741 дитина та 311 співробітників закладів освіти. Найбільша кількість невакцинованих серед співробітників та учнів Василівської загальноосвітної школи №1, Василівської гімназії «Сузір'я», Дніпрорудненської спеціалізованої школи «Світоч» й Дніпрорудненської гімназії «Софія». Термін проведення додаткової імунізації проти кору населення району продовжено до 29 січня поточного року. Протягом двох наступних тижнів необхідно повністю отримати 95% вакцинованих у кожному закладі освіти.

Про організацію харчування в закладах освіти доповів Микола Антонюк - виконувач обов’язків начальника районного управління Держпродспоживслужби. Одним із чинників, що здійснює найбільший вплив на ріст, розвиток і стан здоров'я дітей є харчування. Значна кількість дітей відвідує освітні заклади різного типу, що потребує створення відповідних умов для організації їх повноцінного та безпечного харчування. В Україні створена та не один рік діє законодавча база нормативно-правових документів, дотримання яких обов’язкове і є запорукою організації якісного та безпечного харчування. У районі ситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції відносно благополучна, спалахи, групові випадки захворювань та харчові отруєння не реєстровані. З метою недопущення погіршення епідситуації в закладах освіти, були організовані та проведені комісійні перевірки перед початком роботи пришкільних таборів та перед початком нового навчального року.

Захід був орієнтований на керівників дошкільних та загальноосвітніх закладів освіти, більша частина запрошених взяла участь у нараді, за результатами розгляду всіх питань підготовлено ряд доручень та рекомендацій для вивчення та впровадження в роботі.

 

п'ятниця, 17 Січня 2020 15:29 | Переглядів: 212

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]