Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Організація безпечного харчування дітей

Голова районної ради Денис Калінін разом з першим заступником голови райдержадміністрації Андрієм Холошею провели нараду з питання впровадження системи якості харчування в навчальних закладах району. У заході взяли участь заступник голови районної ради Андрій Дашковський, заступник голови райдержадміністрації Василь Зайцев, виконувач обов’язків начальника районного управління Держпродспоживслужби Микола Антонюк та керівники загальноосвітніх закладів району.

В ході наради було висвітлене питання, що НАССР (міжнародно-визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів) - є гарантом якості в громадському харчуванні. Всі українські підприємства харчової галузі, в тому числі і заклади освіти, охорони здоров’я та соціального обслуговування, які надають послуги з харчування, в тому числі постачальники та перевізники харчових продуктів, мають впровадити цю систему. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на продукт та контролювати повний процес виробництва.

 НАССР в загальноосвітніх закладах та дошкільних навчальних закладах це не просто міра проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей. На відміну від дорослих, у них немає вибору де харчуватись і як харчуватись, тому адміністрація цих закладів зобов’язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи НАССР. Головним завданням системи НАССР є аналіз небезпеки і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страви і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

 Особливу увагу присутніх було звернено на організацію харчування та медичного обслуговування дітей в організованих колективах, проведення заходів з профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь, як в закладах освіти так і в закладах громадського харчування.

 Присутні на нараді керівники закладів освіти отримали відповіді на поставлені запитання, обмінялись думками щодо впровадження системи НАССР та обмінялися власним досвідом проведення заходів з недопущення інфекційних захворювань.

 

 За матеріалами організаційного відділу РДА

четвер, 30 Січня 2020 14:25 | Переглядів: 334

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]