Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Збережемо "Садибу Попова"!

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров вчора провів нараду щодо подальшої реконструкції та розвитку історико-культурного заповідника «Садиба Попова» за участю керівництва заповідника, начальника управління культури та туризму ОДА Ірини Конарєвої, керівників Василівки та Василівського району. Очільник області зауважив, що це один з найяскравіших туристичних об’єктів області, тож його необхідно включити до інвестиційних проектів регіону.

Музей-заповідник займає будівлі маєтку генерала В.Попова, побудованого у 1884 році місцевими майстрами із залученням унікальних технологій та відомих на той час у Європі стилів архітектурного зодчества.

Проект виконаний фінським архітектором Стюнклем, хоча певні відомості свідчать про те, що автором проекту був всесвітньовідомий архітектор Микола Бенуа. Про зацікавленість туристів до музею «Садиба Попова» свідчить кількість відвідувань, яка збільшується з року в рік. У 2010 році тут побували 10 тисяч відвідувачів, у поточному вже понад 7 тисяч туристів.

На сьогодні будівлі палацового комплексу потребують ґрунтовної реконструкції та серйозного фінансування. Є необхідність у консервуванні об’єкту, черговому перекритті покрівлі, яка після ремонту у 2005 році знову дала тріщину. Голова обласної державної адміністрації, підсумувавши результати наради, зазначив: історико-культурний заповідник «Садиба Попова» слід включити до переліку інвестиційних проектів Запорізької області і презентувати його потенційним інвесторам.

- Це дуже цікавий проект, який може в рази збільшити кількість туристів і забезпечити розвиток інфраструктури Василівки та Запорізької області загалом, - підкреслив Борис Петров. – Але часткових ремонтів недостатньо для того, аби підтримувати садибу в належному вигляді, тим більше забезпечувати розвиток цього туристичного об’єкту. Я пропоную долучити проект розвитку цієї туристичної перлини до переліку інвестиційних об’єктів області і пропонувати його нашим потенційним інвесторам. Слід підготувати детальний проект з докладним описом перспектив його розвитку.

На завершення відвідин музею «Садиба Попова» Борис Петров залишив запис у книзі відгуків, в якому висловив повагу та вдячність працівникам історико-культурного заповідника за збереження пам’яток історії Запорізького краю.

Нагадаємо, згідно проектно-кошторисної документації, розробленої у 2008 році, реконструкція музею-заповідника вартує понад 10 млн. грн. Наразі є потреба у коригуванні проекту, експертизі документації, а це – ще близько 50 тис. грн. На виконання протиаварійних робіт необхідно залучити понад 16 млн. грн.

п'ятниця, 07 Жовтня 2011 10:52 | Переглядів: 1102

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]