Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Порядок надання соціальної допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям на період карантину

22 квітня Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» щодо надання додаткових соціальних гарантій на період дії карантину та на один місяць після дати його відміни для фізичних осіб-підприємців, в сім'ях яких виховуються діти віком до 10 років.

Право на отримання допомоги мають фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку, за умови сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року з дати державної реєстрації як фізичної особи-підприємця.

У якому розмірі призначається допомога?

Допомога призначається з місяця звернення одному з батьків (опікуну), який зареєстрований як фізична особа-підприємець на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку (включно) та виплачується у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого на дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, а саме:

- на дітей віком до 6 років – 1779 грн.;

- на дітей віком від 6 до 10 років - 2 218 грн.

Як оформити допомогу?

Допомога призначається управліннями соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичним місцем проживання фізичної особи-підприємця.

Для призначення допомоги подаються наступні документи:

- заяву за встановленою формою;

Звертаємо увагу, що виплата допомоги проводиться лише через банківські установи, тому важливо у заяві зазначити банківські реквізити, на які будуть перераховуватись кошти. Банківський рахунок слід зазначати у форматі IBAN, що містить 29 символів.

- копії свідоцтв про народження кожної дитини віком до 10 років;

- довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу форми ОК -7).

Довідку ОК-7 можна отримати через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням електронного підпису за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/;

- копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземців та особи без громадянства);

- копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Як подати документи?

Документи на призначення допомоги можна подати як в паперовому так і в електронному вигляді.

Для подачі документів в електронному вигляді можливо буде скористатись он-лайн сервісом на порталі Мінсоцполітики з використанням кваліфікованого електронного підпису.

 

середа, 06 Травня 2020 10:43 | Переглядів: 227

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]