Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Пам’ятаємо і шануємо!

Не масово, але урочисто. Сьогодні, голова районної ради Денис Калінін та перший заступник голови райдержадміністарції Андрій Холоша поклали квіти до меморіалу полеглих воїнів. Щороку у цей день проводилась хода зі свічками до Меморіалу воїнам-визволителям.

Велика Вітчизняна війна принесла багато горя. Немає родини, яка б не втратила своїх рідних у тих бойових діях. 15 тисяч мешканців району пішли на фронт, 9 тисяч не повернулись додому. Більше півтори тисячи молодих людей було вивезено у нацистське рабство, 8 Героїв Радянського Союзу дала василівська земля. Особливо у травневі свята ветерани зі сльозами на очах згадують тяжкі роки виборювання миру на своїй землі. На жаль, а може й на щастя, через роки пам’ять про війну поступово вислизає з їх думок. Та історії, які розповідали кожному, старенькі дідусь чи бабуся, ніколи не зникнуть із суспільної свідомості. Обов’язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами переможців, які врятували світ від фашизму.

- Через карантин ми не можемо проводити масових заходів. Проте ми і не можемо не вшановувати подвиг людей, які віддали своє життя за усіх нас. Від нас в першу чергу залежить збереження цієї історії, вшанування ветеранів, ми маємо бути їм вдячними, пам'ятати про них. Піклуватися про ветеранів, а також дітей війни і тих, хто відбудовував нашу державу – зазначив Денис Сергійович.

Дякуємо та низько вклоняємось!

 

 

п'ятниця, 08 Травня 2020 10:20 | Переглядів: 330

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]