Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Туристсько-краєзнавча робота-потужна інвестиція в розвиток підростаючого покоління

Туристсько-краєзнавча робота є одним з ефективних та потужних засобів, що сприяє гармонійному розвитку підростаючого покоління, формуванню всебічно розвиненої особистості, свідомого громадянина, який поєднує в собі духовне багатство, моральну чистоту і фізичну досконалість.

Основними шляхами розвитку туристсько-краєзначого напрямку є проведення масових заходів, як районного так і обласного рівня. Постійна співпраця з батьками, спрямованість на поглиблення психолого-педагогічних знань батьків, збереження та пропаганда національних сімейних традицій, ефективність навчально-виховної роботи, оптимітизація організаційно-педагогічних моделей діяльності гуртків, масова, оздоровчо-досугова робота з учнівською молоддю.

Станція юних туристів, структурний підрозділ КПНЗ «Центр ДЮТТ» ВРР ЗО на даний час є координатором туристсько-краєзнавчої роботи у Василівському районі, веде широку пропаганду розвитку дитячого туристського руху, надає консультації з питань змісту і організації заходів, походів, експедицій, екскурсій по історичним та іншим пам’ятним місцям регіону, організовує і проводе масові заходи з туристсько-краєзнавчого напряму позашкільної освіти.

На сьогоднішній день величезним кроком вперед, завдяки коштам районного бюджету (в сумі 1 324 914, 00 грн.), виділеними за сприяння Василівської районної ради Запорізької області, стало закінчення в 2017 році капітального ремонту будівлі станції юних туристів та будівництво котельні. Зараз станція має гарні, світлі, облаштовані кабінети для занять, оновлений спортивний інвентар та повноцінно обладнану спортивну залу, пристосовану для проведення занять та змагань з техніки спортивного туризму, зокрема у зимовий період. Адже, ще 3 роки тому керівникам гуртків разом з дітьми доводилося виїжджати на тренування для підготовки до змагань у закритих приміщеннях в спортивну залу Центру туризму в м. Запоріжжі, де діти відпрацьовували навички подолання технічних етапів з пішохідного туризму у залі, що звичайно було незручно та мало ефективно.

Родзинкою відремонтованої спортивної зали стало облаштування скалодрому - аналогів якого в нашому районі нема. Це надає змогу організовувати та проводити на базі станції районні змагання не лише з техніки пішохідного туризму та спортивного орієнтування, а і змагання з елементами гірського туризму. Дані заходи допоможуть збільшить кількість дітей, залучених до туристсько-краєзнавчої діяльності та взагалі здорового способу життя в нашому районі.

Гуртківці є постійними учасниками районних змагань з пішохідного туризму, які проводяться кожного року, навесні, на території СЮТур. Команда переможець районних змагань бере участь в обласному зльоті з пішохідного туризму. Два роки поспіль вихованці СЮТур є призерами обласного зльоту ( тренери Мироненко Д.В., Іваннікова О.А.).

В минулому навчальному році вперше були проведенні районні змагання зі спортивного орієнтування «Лабіринт» - (вид спортивного орієнтування на обмеженій ділянці) . Кожного року у вересні наші діти на чолі з керівниками гуртків зі спортивного орієнтування : Гавязем А.В., Мелаєм О.В., Іваніковою О.А. беруть участь у Чемпіонату Запорізької області зі спортивного орієнтування «Азимут» серед учнівської та студентської молоді, де в особовому заліку займають призові місця.

Не поступаються в своїй роботі наші краєзнавці, які щорічно приймають участь у запланованих Центром туризму заочних конкурсах та зльотах. В минулому навчальному році вихованці туристичних гуртків Центру прийняли участь в Обласному етапі Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина Україна» (ІІІ місце, кер. Солонцова Н.В.), Обласному турі Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько- краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування (ІІІ місце, кер. Підгорний А.І.), Обласному конкурсі пошукових робіт учнівської молоді «Природа рідного краю» (ІІІ місце, кер. Янковська Л.П.), ІХ обласному етнолого - історичному зльоті учнівської молоді «Дослідники минулого» ( І місце в туристичній естафеті кер. Солонцова Н.В.), ХІ обласному природничо-краєзнавчому зльоті учнівської молоді «Знай, люби, бережи» ( ІІ місця на етапах, кер. Янковська Л.П.), серед наших юних краєзнавців є і скаути, які щорічно у вересні приймають участь у обласній скаутській експедиції-практикумі «Гілея».

В 2020 році ТОВ «Проектне бюро «Софія» була розроблена проектно-кошторисна документація на «Капітальний ремонт майнового комплексу прилеглої території будівлі станції юних туристів, структурного підрозділу КПНЗ «Центр ДЮТТ» ВРР ЗО за адресою вул. Щаслива, 2а, м. Василівка, Запорізька обл.» та отриманий позитивний експертний звіт. Цим капітальним ремонтом передбачаються наступні заходи: влаштування тротуару, облаштування спортивного майданчика, відновлення підпірної стінки, металевої огорожі території, встановлення огорожі пандусу для мало мобільних груп населення, влаштування машиномісця для паркування осіб з інвалідністю, виконання зовнішнього освітлення та інше.

 

 

вівторок, 07 Липня 2020 15:51 | Переглядів: 376

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]