Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Фінансування витрат на охорону праці.

Планування організаційно-технічних заходів щодо охорони праці - одна з важливих функцій управління охороною праці, яке має вирішальне значення для підвищення ефективності роботи з охорони праці. Перед плануванням обов'язково визначається фактичний стан охорони праці і його прогнозування на майбутнє. 

Зазначені заходи та засоби включаються до Комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійного захворювання, аваріям і пожежам, які є складовою колективного договору (угоди, трудового договору). 

 Відповідно до ст. 19 Закону України «Про охорону праці» фінансування охорони праці здійснюється роботодавцем. Для підприємств, незалежно від форм власності, або фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю, витрати на охорону праці становлять не менше 0,5 відсотка від фонду оплати праці за попередній рік.

На підприємствах, що утримуються за рахунок бюджету, розмір витрат на охорону праці встановлюється у колективному договорі з урахуванням фінансових можливостей підприємства, установи, організації.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку заходів та засобів з охорони праці» від 27 червня 2003 р. № 994 із змінами, витрати на охорону праці формуються з урахуванням вимог національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, а також інших нормативно-правових актів щодо ведення бухгалтерського обліку та складення фінансової звітності.

Крім того, вищезазначеною Постановою затверджено Перелік заходів та засобів з охорони праці, а саме: механізація важких робіт, приведення у відповідність з вимогами нормативно-правових актів з охорони праці виробничих та санітарно-побутових приміщень, робочих місць, систем вентиляції; проведення атестації робочих місць; проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці; забезпечення працівників спеціальним одягом, взуттям та засобами індивідуального захисту відповідно до норм, установлених законодавством про охорону праці, проведення медичних оглядів та інше.

 

Василівське відділення управліннявиконавчої дирекції Фонду соціального
страхування України у Запорізькій області

 

п'ятниця, 25 Вересня 2020 10:04 | Переглядів: 349

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]