Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

РЕАЛІЇ НАШОГО ЖИТТЯ. «УТРИМАВСЯ» - ТЕЖ ПОЗИЦІЯ!

Не без подиву прочитали матеріал в так званій газеті «Нова Таврія» під назвою «Утримався», Оце позиція!?».

Автор – Тетяна Руденко (яка доречі вперше визначила своє авторство під статтею, раніше частіше за всього підписувалась як «Вл.інформ»), у притаманній манері, з використанням пліток, примітивних домислів та припущень, відверто брехливої інформації, викривлення фактів та маніпуляцій, спробувала використати чорний піар для дискредитації своїх опонентів на місцевих виборах.

Мабуть пригоріло!

Про все по порядку.

Перше. Не відомі випадки, коли б районна рада незаконно звільняла якого-небудь працівника, а потім платила за це.

Друге. Районний бюджет протягом п'яти років регулярно виділяв кошти на ремонти закладів бюджетної сфери, підтримку онкохворих, інсулінозалежних, хворих на рідкісні хвороби, на процедуру гемодіалізу, про що, так звана газета, ніколи не напише. Скажіть скільки на ці потребі виділяла міська рада, депутатом якої є маніпулятор «Нової Таврії» Руденко?

Третє. Стіна будинку культури – ми вже читали в двох матеріалах, де Руденко безпідставно намагалася звинуватити депутатів районної ради у безхазяйності, примітивно вигадуючи причини аварії: то важкий профнастіл, то некомпетентність будівельників або працівників культури тощо. До відома Василівців: з березня по жовтень 2020 року безупинно спеціалістами сервісного центру закладів культури велася вся підготовча робота по усуненню аварії. Результатом серйозної експертизи проведеної висококваліфікованою спеціалізованою організацією став висновок про те, що будівля ЦКД 1938 року настільки стара, що її конструкції фізично зношені та потребують укріплення, а реконструкція кровлі за проектом міського архітектору Ніни Рєчки не має відношення до аварійного стану. Наразі проведений тендер, очікується на дозвіл щодо початку відновлювальних робіт, районною радо виділені кошти.

Для довідки: районна рада зверталася по допомогу до міської ради та обласного депутата з проханням доєднатися до вирішення проблеми ЦКД, але відповіді не отримала! Виявляється, що так звана газета на чолі з депутатом міської ради хвилюється тільки на публіку та з усіх сил вболіває за народні кошти! Та нам важливіший фонтан, ніж центральний будинок культури чи вода на «колгоспній території» або реальна допомога по боротьбі з COVID.

Четверте. Вигукуючи гучні звинувачення щодо начебто порушеного закону конкурсною комісією при призначенні директора Центру первинної медицини, Руденко бере на себе велику відповідальність, як справжній юрист та фахівець з кадрових питань та питань управління медициною! Авторка газетного пасквіля приводить лише частину рішення апеляційного суду, яким було скасовано рішення ради про призначення «санітарного лікаря» Тараса Тищенка (доречі ще одним претендентом був ще один «санітарний лікар» Ігор Джуган). Вона не зазначає причини прийняття такого рішення судом – некоректне оголошення в якому зазначалися кваліфікаційні вимоги до посади (доречі у ради вони були більш жорсткими аніж у законодавстві). Вона не згадує, що суд першої інстанції взагалі відмовив Ігорю Джугану у задоволені позову. Вона свідомо не каже, що суд визнав законним порядок за яким рада проводила конкурс та двічі відхилив усі фінансові претензії Ігоря Джугана.

П'яте. Тараса Тищенко дійсно було звільнено з посади за угодою сторін за його заявою (в рішенні суду не йдеться про звільнення Тищенка або його невідповідність займаній посаді). За діючим порядком голова районної ради мав повне право призначити виконуючим обов'язки директора первинної медицини будь кого до призначення радою нового керівника, що й було здійснено. Доречі суд визначив, що рада має право встановлювати такий порядок.

Шосте. Конкурс на посаду керівника ПМСД було проведено у встановлені терміни без жодного перенесення встановлених дат! Так званого редактора Руденко (доречі представника та кандидата на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року від партії «НАШ КРАЙ»), безперешкодно було допущено на засідання комісії, але вона виявила бажання бути присутньою лише під час заслуховування конкурсних пропозицій учасників, після чого встала та залишила конкурсну комісію.

Для довідки: Відповідно до вимог діючого порядку, пунктом 5.4. передбачено: представники засобів масової інформації мають право бути присутніми на засіданнях конкурсної комісії під час розкриття пакетів документів, поданих претендентами, їх розгляду, під час заслуховування конкурсних пропозицій учасників та оголошення результатів конкурсу. При цьому присутнім заборонено у будь-який спосіб втручатися чи перешкоджати роботі конкурсної комісії.

Сьоме. Звинувачення на адресу голови конкурсної комісії, що він начебто «весь час був на телефоні», «з кимось радився» та «отримував вказівки» є плодом особистою уяви автора статті та напевно навіяні багатим життєвим досвідом Тетяни Руденко, коли саме так мабуть і вирішувались питання проведення конкурсів. Доречі у 2018 році, коли проводився перший конкурс на посаду керівника первинної медицини, на голову районної ради здійснювався шалений тиск і з боку народного депутата Бандурова, голови райдержадміністрації Кошеленка, депутата обласної ради Луценко щоб переможцем конкурсу став згаданий вже «санітарний лікар» Ігор Джуган. Цікаво, що Ігор Джуган по даний час розсилає скарги до правоохоронних органів на порушення, на його думку, районною радою та її головою законодавства під час призначення та звільнення Тараса Тищенка. Виникає питання – опоненти хочуть за будь-яку ціну втягнути керівництво районної ради в кримінальну справу щоб дискредитувати на місцевих виборах, як вони робили на місцевих виборах у 2015 році. Сценарій той самий, нічого нового! Дивно, тільки те, чому із таким запізненням? Мабуть пригорає!

Восьме. «Порожнє припущення» Тетяни Руденко про мотиви по яким деякі члени конкурсної комісії «утримались» від підтримки жодного з кандидатів на посаду директора Центру ПМСД є прямим переслідуванням посадових осіб районної ради за їх особисту вмотивовану позицію, що є порушенням діючого законодавства. Доречі, на засіданні депутатських комісій 23 вересня 2020 року депутат Сергій Джуган вже намагався звинувачувати голову конкурсної комісії Олега Ошуркова з приводу мотивів його голосування. Не дивно, що газета «Нова Таврія» слово-в-слово повторила його думку. Для тих хто цікавиться хочемо пояснити, що конкурсна пропозиція обох претендентів не відповідала встановленим вимогам та була спрямована, в одному випадку на досягнення нереальних планів, на кшталт створення міжрайонного центру ПМСД, а в іншому випадку на скорочення та наведення «армійського порядку» в діючому центрі. При такому підході жоден з претендентів не зміг набрати необхідних 4 (чотирьох) голосів членів комісії для своєї перемоги (навіть якщо голова проголосував би «за» одного з них).

Дев'яте. Оголошено повторний конкурс. На сьогодні, 08 жовтня, лише сформовано конкурсну комісію. Жодного претендента не має та не може бути поки не буде розміщено оголошення з вимогами та термінами подачі документів на конкурс. Але Руденко, мабуть, цього не знає, або знає більше ніж районна рада, бо вона стверджує, що «один з минулих претендентів знову тут як тут». Нажаль, поспішила… Про яких уявних кандидатів вона пише, ми не розуміємо. Пливли та припливли… мабуть фальш старт! Районна рада також за достойних кандидатів, і тут ми з «Новою Таврією» солідарні!

Десяте. Наостанок. Очевидно, що Тетяна Руденко, як кандидат в депутати від партії «НАШ КРАЙ» на місцевих виборах «сотворила» свій «опус» з однією метою – облити брудом своїх політичних опонентів, в тому числі кандидатів в місцеві ради, які не плітками та брехнею, а реальними справами та професіоналізмом служать і будуть відверто служити інтересам нашої Василівської територіальної громади, які професійно опікувались та управляли закладами бюджетної сфери, зберегли існуючу мережу шкіл, ФАПів, амбулаторій, закладів культури, молоді, спорту та соціального захисту населення, ремонтували соціальні об'єкти, а не адміністративні будівлі та чиновницькі кабінети, купували шкільні автобуси, а не службові автівки. Ми працюємо чесно та не визначаємо переможцями тендерів одну й ту саму (придворну) фірму, навіть якщо конкурсні пропозиції інших претендентів набагато вигідніші та більше відповідають інтересам громади. Хай наші опоненти будуть здорові, щасливі, вдачі вам на виборах. Люди розберуться. Нам дуже шкода, що брудні методи та «чорнуха», виходячи з усього, стануть ознакою виборчої кампанії і у нашій громаді.

Постскриптум (P.s.) Шановні Василівці, оскільки всі спроби надрукувати спростування пліток і брехні, що поширює Руденко у «Новій Таврії» були безрезультатними, депутати районної ради користуються своїм правом розмістити дану інформацію на інформаційних ресурсах районної ради та особистих сторінках у мережі інтернет. Ми за об'єктивність та нікому не дозволимо користуючись контролем над ЗМІ дискредитувати нашу ділову репутацію.

 

З повагою до Вас,
депутати районної ради,
голова конкурсної комісії

 

четвер, 08 Жовтня 2020 16:49 | Переглядів: 603

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]