Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

В районній раді депутатський день

Сьогодні в районній раді пройшов депутатський день. Спочатку відбулись засідання чотирьох постійних комісій районної ради: з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, з гуманітарних питань та соціального захисту населення, з питань спільної власності та регуляторної політики і з земельних питань, екології та агропромислового розвитку. На постійних комісіях розглядались питання черги денної позачергової сесії.

Крім того, перед початком сесії відбулось засідання президії районної ради де було погоджено включення до черги денної п’ятдесят шостої (позачергової) сесії районної ради сьомого скликання питання «Про призначення Тищенка Т.М. директором комунального некомерційного підприємства «Василівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Василівської районної ради Запорізької області», як невідкладного.

Далі, депутати зібрались у великій залі засідань, де під головуванням голови районної ради Дениса Калініна відбулось засідання п’ятдесят шостої (позачергової) сесії – останнього пленарного засідання районної ради сьомого скликання.

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією в країні на сесію були запрошені лише керівництво райдержадміністрації, начальник відділу фінансів райдержадміністрації та доповідачі з питань черги денної.

В пленарному засіданні взяли участь 28 депутатів районної ради.

Розгляд черги денної п’ятдесят шостої (позачергової) сесії районної ради традиційно розпочався з блоку бюджетних питань. Доповідала Людмила Величко – начальник відділу фінансів райдержадміністрації:

- Про затвердження звіту про виконання місцевого бюджету Василівського району за дев'ять місяців 2020 року.

- Про внесення змін до бюджетних призначень.

- Про внесення змін до рішення районної ради від 18.12.2019 № 2 «Про місцевий бюджет Василівського району на 2020 рік (08302200000)» (зі змінами).

«Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення меж населеного пункту міста Дніпрорудне Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області» доповіла Інна Рум'янцева І.В., начальник відділу у Василівському районі Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

У розділі «Різне» начальник відділу з питань власності виконавчого апарату районної ради Валентина Супрун проінформувала присутніх з питання «Про призначення Тищенка Т.М. директором комунального некомерційного підприємства «Василівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Василівської районної ради Запорізької області».

Всі інші питання черги денної депутати районної ради прийняли пакетним голосуванням.

Загалом, депутатами районної ради було розглянуто двадцять два питання черги денної, що отримали одноголосну підтримку депутатського корпусу.

Після розгляду порядку денного позачергової сесії голова районної ради Денис Калінін нагадав депутатам про те, що згідно зі статтею 45 «Подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» Закону України «Про запобігання корупції»:

- у зв'язку із припиненням діяльності, пов'язаної з виконанням функцій місцевого самоврядування суб'єкти декларування, зобов'язані подати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за період, неохоплений раніше поданими деклараціями - тобто, за період з 01.01.2020 року по день проведення першої сесії новообраної районної ради (п. 2 стаття 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»);

- декларація суб’єкта декларування, який припиняє відповідну діяльність (декларація перед звільненням) – не пізніше двадцяти робочих днів з дня припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності. Декларація «перед звільненням» охоплює період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими таким суб’єктом декларування;

- особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зобов’язані наступного року після припинення діяльності повинні подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Згідно ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання або несвоєчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Неподання або несвоєчасне подання повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані – тягне за собою накладання штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Наприкінці сесії, голова районної ради Денис Калінін щиро подякував депутатському корпусу за плідну співпрацю, побажав усім успіхів та запросив депутатів прийняти участь у покладанні квітів до Меморіалу загиблим воїнам з нагоди Дня визволення Василівського району від німецько-фашистських загарбників.

 

 

середа, 28 Жовтня 2020 12:24 | Переглядів: 729

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]