Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Забезпечення людей з інвалідністю продуктивною роботою – завдання служби зайнятості

Щорічно 3 грудня спільнота відзначає Міжнародний день осіб з інвалідністю. Цей день не можна назвати святковим, але він підкреслює необхідність забезпечення рівних прав осіб з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. У нашій країні саме на державну службу зайнятості покладено завдання сприяти у пошуку роботи людям з інвалідністю.

Протягом останніх років на законодавчому рівні створено дійові механізми соціального захисту осіб з інвалідністю, у тому числі від безробіття, поширено перелік соціальних послуг, що надаються службою зайнятості, у тому числі послуги із сприяння працевлаштуванню.

Завдання щодо сприяння у працевлаштуванні – складне, тому що необхідно вирішувати цілий ряд проблем. Ще складнішим це є для людей з інвалідністю, оскільки при працевлаштуванні осіб даної категорії враховуються і медико-соціальні рекомендації.

Тож, з метою кращого розуміння проблем пов’язаних з інвалідністю та реалізації прав людей з інвалідністю Запорізькою обласною службою зайнятості ведеться значна робота зі сприяння громадянам з інвалідністю в реалізації їх невід’ємного права на продуктивну працю і зайнятість. Цій кропіткій роботі передувало набуття багаторічного досвіду в результаті тісної співпраці з органами влади та місцевого самоврядування, управліннями соціального захисту населення, Фондом соціального захисту інвалідів, громадськими організаціями осіб з інвалідністю.

Завдяки спільним зусиллям, з початку поточного року нам вдалось знайти постійну роботу для більше півтисячі безробітних осіб з інвалідністю.

З початку року близько ста безробітних із інвалідністю залучено до участі у громадських роботах або інших роботах тимчасового характеру.

Значна кількість осіб з інвалідністю, які звертаються до державної служби зайнятості, потребує перекваліфікації або перенавчання, бо за період хвороби втрачаються навички, які б відповідали потребам ринку праці, що зменшує шанси таких людей на працевлаштування. Тому, професійне навчання осіб з інвалідністю виступає однією із важливих складових стратегії надання рівних можливостей для працевлаштування. Протягом поточного року за направленням служби зайнятості області проходили професійне навчання 49 безробітних осіб з інвалідністю, із них працевлаштовані 48.

«Служба зайнятості спільно з соціальними партнерами забезпечує адресну підтримку кожному клієнту даної категорії з метою їх соціальної, психологічної та професійної адаптації, в тому числі і на ринку праці, - підкреслила директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. - Кожній особі з інвалідністю, яка звертається до служби зайнятості, надається рівний доступ до отримання соціальних, інформаційно-консультаційних, профорієнтаційних послуг, що допомагає їм самореалізуватися в соціумі».

 

середа, 02 Грудня 2020 15:53 | Переглядів: 163

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]