Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Роботу нового скликання розпочато

Сьогодні, 09 грудня у сесійній залі адмінбудинку відбулось перше пленарне засідання Василівської районної ради восьмого скликання. До зали засідань були запрошені народний депутат України Юлія Яцик, голова районної територіальної виборчої комісії Алла Нестор, керівники закладів та установ міста Василівка, керівники громад, що увійшли до складу розширеного Василівського району, керівництво районної ради та райдержадміністрації.

У пленарному засіданні взяли участь 38 депутатів районної ради восьмого скликання.

На початку засідання голова Василівської районної територіальної виборчої комісії Алла Нестор доповіла «Про результати виборів та визнання повноважень депутатів Василівської районної ради Запорізької області восьмого скликання» та передала повноваження депутату районної ради Зої Лосєвій продовжити вести пленарне засідання.

З вітальним словом та щирими побажаннями успіхів депутатам новообраної ради виступила народний депутат України Юлія Яцик.

Далі, депутати за процедурою таємного голосування, обирали голову Василівської районної ради Запорізької області.

Було внесено єдину кандидатуру від політичної партії «Слуга народу» - Олену Здор, яка за результатами голосування отримала 33 голоси на свою підтримку.

Новообраного голову районної ради привітала народний депутат України Юлія Яцик.

Олена Василівна подякувала за довіру депутатському корпусу та подякувала Калініну Денису Сергійовичу, голові Василівської районної ради за співпрацю у попередньому скликанні.

Під головуванням голови районної ради восьмого скликання Олени Здор депутатами розглянуто ще три питання черги денної:

- «Про реорганізацію Великобілозерської, Кам'янсько-Дніпровської, Михайлівської районних рад шляхом приєднання до Василівської районної ради Запорізької області.

Доповідав Олег Ошурков – керуючий справами виконавчого апарату районної ради;

- «Про внесення змін до бюджетних призначень» та «Про внесення змін до рішення районної ради від 18.12.2019 №2 «Про місцевий бюджет Василівського району на 2020 рік (08302200000)» доповідала Людмила Величко – начальник відділу фінансів райдержадміністрації.

Після розгляду питань черги денної голова районної ради Олена Здор наголосила депутатам, що згідно з частиною 3 статті 45 «Подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» Закону України «Про запобігання корупції»:

- особа, обрана депутатом місцевої ради подає декларацію «кандидата на посаду» за минулий рік впродовж п’ятнадцяти календарних днів з дня відкриття першої сесії відповідної місцевої ради.

Якщо обрана особа незалежно від обставин вже подавала декларацію за минулий рік (який передує року обрання), її повторного подання не вимагається, оскільки така особа вже виконала обов’язок, визначений у частині 3 статті 45 Закону.

Уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у виконавчому апараті районної ради підготовлена та роздана вам пам’ятка щодо питання декларування депутатів районної ради.

На офіційному веб-сайті районної ради в розділі «Запобігання корупції» постійно розміщаються інформаційні матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції щодо подання декларацій.

У зв’язку з тим, що ще є багато невирішених організаційних питань, голова районної ради, запропонувала першу сесію провести в два етапи, про дату другого пленарного засідання першої сесії депутатам буде повідомлено додатково.

Виконавчий апарат районної ради вітає всіх з обранням депутатами Василівської районної ради восьмого скликання і бажає продуктивної співпраці на розвиток громад.

 

 

 

середа, 09 Грудня 2020 14:36 | Переглядів: 627

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]