Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Завдання – зберегти спроможну мережу закладів охорони здоров’я

Сьогодні під головуванням Олени Здор відбулася нарада з питання забезпечення безперебійної роботи закладів охорони здоров’я. У заході взяли участь представники Василівської, Дніпрорудненської міських, Степногірської селищної та Малобілозерської сільських громад, депутати районної ради й керівництво Центру первинної медико-санітарної допомоги.

На цей час триває процес передачі медичних закладів, які були у спільній власності територіальних громад району і якими опікувалася районна рада у комунальну власність громад.

Процес проходить без особливих складнощів – районна рада приймає рішення про передачу медзакладів у комунальну власність громад, а громади приймають рішення про прийняття такого майна. Медичні заклади переходять у комунальну власність тих громад, на території яких вони розташовані.

Комунальні медичні заклади будуть отримувати фінансування за раніше укладеними з Національною службою здоров’я договорами. А громади фінансуватимуть утримання будівель лікарень, комунальні послуги тощо.

В ході наради було звернено увагу керівників громад не змінювати статус медзакладів при їх переході у комунальну власність і максимально зберегти медичний персонал.

За результатами наради прийнято рішення у найближчій час підготувати проект типового договору про міжмуніципальне співробітництво щодо створення власних служб та акти прийому-передачі майна закладів охорони здоров’я до органів місцевого самоврядування.

 

Відділ організаційно-правової роботи виконавчого апарату районної ради

 

четвер, 14 Січня 2021 14:17 | Переглядів: 306

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]