Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

15 лютого - День виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

Лютий — не просто зимовий місяць, позбавлений літнього тепла та весняного дощу, це місяць, який нерозривно пов’язаний із трагічними подіями, що змінили життя багатьох тисяч наших громадян. 32 роки тому, сотні родин нарешті зітхнули з полегшенням, 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію. Щороку, саме 15 лютого, в день святкування одного з найбільших християнських свят – Стрітення Господнього, воїни-інтернаціоналісти та ветерани інших локальних війн збираються разом, щоб привітати один одного з визначною датою та вшанувати пам’ять загиблих друзів.

Цьогоріч, на території Василівського району у кожній громаді проведено заходи з вшанування, в яких взяли участь керівники територій, депутати рад, представники громадськості, демобілізовані учасники Антитерористичної операції та головні гості – воїни-інтернаціоналісти Василівського району, яких поєднує справжня чоловіча дружба впродовж довгих років. Голова районної ради Олена Здор долучилася до участі у мітингу та покладанні квітів до Стели загиблим воїнам – землякам, учасникам бойових дій  на території Василівської об'єднаної територіальної громади.

Священною є пам’ять про героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку, готовність платити найдорожчу ціну — своє життя. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих, схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою. Час не підвладний викреслити з нашої пам’яті приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували тисячі українців, яким довелося нести нелегку військову службу, де відбувались локальні конфлікти.

Низький уклін всім, хто виконував військовий обов'язок, світла пам'ять всім, хто не повернувся додому.

Шануємо і пам'ятаємо…

 

 

 

 

понеділок, 15 Лютого 2021 13:16 | Переглядів: 116

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]