Новини
Питання організація безпечного харчування дітей на контролі
Голова районної ради Олена Здор провела виїзні семінари «Стандарти НАССР» в закладах освіти, які відбулися у Дніпрорудненській та Василівській міських радах за участю директорів закладів освіти, операторів ринку та фахівців Держпродспоживслужби. Олена Здор, як безпосередній учасник треннінгової програми «Основи впровадження НАССР в закладах освіти» зосередила увагу присутніх на важливості створення ефективної системи НАССР.
Головне завдання системи HACCP — аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подання готової страви. Система НАССР стосується тільки безпечності харчових продуктів і не стосується їхньої якості.
НАССР – це організація процесів так, щоб обладнання працювало правильно, а приміщення не становило загрози безпечності харчових продуктів. Недостатньо тільки розробити документацію — потрібно налагодити процеси у такий спосіб, щоб їх описати та надати докази того, що ці процеси дозволяють випускати безпечну продукцію.
Впровадження системи НАССР потрібно розпочинати з аналізу виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати так, аби уникнути перехресного забруднення.
Виробничі процеси мають бути розділені: фізично — це вимагає належної інфраструктури; у часі — для цього потрібна дисципліна персоналу та опис процесів.
Ефективність впровадження системи постійно контролюють і перевіряють аудитори Держпродспоживслужби України.
Присутні на семінарі керівники закладів освіти отримали відповіді на поставлені запитання, обмінялись думками щодо впровадження системи НАССР та обмінялися власним досвідом.
п'ятниця, 05 Березня 2021 09:16 | Переглядів: 285