Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Питання організація безпечного харчування дітей на контролі

Голова районної ради Олена Здор провела виїзні семінари «Стандарти НАССР» в закладах освіти, які відбулися у Дніпрорудненській та Василівській міських радах за участю директорів закладів освіти, операторів ринку та фахівців Держпродспоживслужби. Олена Здор, як  безпосередній учасник треннінгової програми «Основи впровадження НАССР в закладах освіти» зосередила увагу присутніх на важливості створення ефективної системи НАССР.

Головне завдання системи HACCP — аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подання готової страви. Система НАССР стосується тільки безпечності харчових продуктів і не стосується їхньої якості.

НАССР – це організація процесів так, щоб обладнання працювало правильно, а приміщення не становило загрози безпечності харчових продуктів. Недостатньо тільки розробити документацію — потрібно налагодити процеси у такий спосіб, щоб їх описати та надати докази того, що ці процеси дозволяють випускати безпечну продукцію.

Впровадження системи НАССР потрібно розпочинати з аналізу виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати так, аби уникнути перехресного забруднення.

Виробничі процеси мають бути розділені: фізично — це вимагає належної інфраструктури; у часі — для цього потрібна дисципліна персоналу та опис процесів.

Ефективність впровадження системи постійно контролюють і перевіряють аудитори Держпродспоживслужби України.

Присутні на семінарі керівники закладів освіти отримали відповіді на поставлені запитання, обмінялись думками щодо впровадження системи НАССР та обмінялися власним досвідом.

 

 

 

 

п'ятниця, 05 Березня 2021 09:16 | Переглядів: 285

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]