Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

В Україні стартує Європейський тиждень цифрової грамотності

Цього року Європейський тиждень цифрової грамотності триватиме з 22 по 28 березня. Міністерство цифрової трансформації планує в Україні провести масштабну комунікаційну та освітню кампанію з цифрової грамотності у рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта. Мінцифри запрошує представників держави, бізнесу та громадян долучитися до ініціативи. Кожен може взяти участь у різний спосіб – як партнер, організатор власного заходу та, звичайно, як учасник.

Сьогодні цифрова грамотність так само важлива як вміння писати, читати та говорити. Від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, але й конкурентоспроможність кожного українця.

Наприкінці грудня 2019 року Мінцифри провела перше в Україні соціологічне дослідження цифрових навичок. За результатами стало відомо, що 53 відсотки громадян не мають базового рівня навичок. При цьому 47 відсотків українців зацікавлені в навчанні цих навичок. Міністерство цифрової трансформації України запустило національний проєкт “Дія. Цифрова освіта”, основною метою якого є навчання 6 мільйонів громадян цифровій грамотності за 3 роки. Проєкт має дві складові:

Національна онлайн-платформа з цифрової грамотності – https://osvita.diia.gov.ua/. Платформою скористалися понад 400 тисяч українців. На онлайн-ресурсі вже доступно 50+ освітніх серіалів з різних тем: “Базові цифрові навички”, “Штучний інтелект”, “Цифрові навички для вчителів”, тощо. В межах платформи також запущено Цифрограм – національний тест на цифрову грамотність.

Мережа цифрових оффлайн-хабів з більш ніж 6000 хабів цифрової освіти по всій країні. Мережа постійно оновлюється та доповнюється новими локаціями

Довідково.

З усіма активностями Мінцифри та партнерів в рамках івенту “Європейський тиждень цифрової грамотності” можна ознайомитися за посиланням.

Переглянути всі українські та іноземні події можна на офіційній сторінці Європейського тижня цифрової грамотності.

Якщо ви хочете додати свою подію на європейську карту та потрапити у програму українських подій у Facebook, будь ласка, заповніть гугл-форму.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



понеділок, 22 Березня 2021 16:33 | Переглядів: 117

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]