Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Прокуратура інформує

Василівською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення Василівського районного суду Запорізької області, залишеного без змін постановою Запорізького апеляційного суду, яким задоволено позов Василівської окружної прокуратури в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, громадянина А., фермерського господарства про визнання недійсними наказу, договору оренди земельної ділянки та зобов’язання повернути земельну ділянку площею 2 га, вартістю понад 1 млн. грн., яка розташована на території Василівської об’єднаної територіальної громади (за межами села Кам’янське Василівського району).

Підставою для звернення із зазначеним позовом стало порушення норм при безоплатній передачі у власність громадянину А. спірної земельної ділянки.

Як встановлено, громадянин А. двічі реалізував право приватизації на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства та на момент отримання 2 га землі вже був власником земельної ділянки площею 2 га, яку за договором купівлі-продажу передав третім особам.

При цьому, законодавством передбачено, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян проводиться один раз по кожному виду використання (ч. 4 ст. 116 Земельного кодексу України).

Державним виконавцем закінчено виконавче провадження у зв’язку з передачею земельної діялнки у державну власність на користь Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області.



понеділок, 05 Липня 2021 13:29 | Переглядів: 99

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]