Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

За рахунок перевиконання обласного бюджету мають бути вирішені найбільш нагальні питання життєдіяльності регіону

Сьогодні депутати Запорізької обласної ради збираються на сесію. На порядку денному - надважливі питання соціально-економічного життя нашого регіону. Так, народні обранці матимуть, в першу чергу, прийняти рішення про ефективний розподіл коштів, які отримав обласний бюджет за рахунок перевиконання.

Всього за підсумками І півріччя 2021 року перевиконання обласного бюджету становить 217 млн грн. Враховуючи це, обласною державною адміністрацією внесені пропозиції щодо виділення додаткових коштів на фінансування соціально значимих проєктів.

Одне з ключових питань - дофінансування будівництва сільських амбулаторій. Загалом на завершення всіх робіт та введення в експлуатацію нових медзакладів необхідно виділити близько 19 млн грн. Також обласна рада має вирішити питання дофінансування госпіталю ветеранів війни в обсязі 4 млн грн. Заклад потрібно забезпечити грошовим ресурсом до кінця цього року. Кошти спрямують на зарплатні працівників, оплату харчування ветеранів, медикаменти тощо.

Особливої уваги депутатів потребує питання розбудови Національного заповідника «Хортиця». Зокрема, від народних обранців чекають виділення додаткових коштів на ремонт доріг, майданчиків та пішохідних зон, будівництво оглядового майданчика, додаткове озеленення. Загалом на ці цілі необхідно виділити понад 31 млн грн.

Крім того, фінансування з обласного бюджету потребують і соціальні програми. Приміром, 12 млн грн необхідно для виплати соціальних стипендій дітям-сиротам та 1 млн грн для надання адресної допомоги людям, які опинилися у скрутних життєвих обставинах.

Разом з тим, на сесії обласної ради депутати мають проголосувати за розподіл державних субвенцій. Зокрема, понад 3 млн грн надійшло з державного бюджету для виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб. Схожа субвенція у розмірі 4,2 млн грн надійшла для осіб з інвалідністю І-ІІ груп. Додатково до області державою спрямовано 36 млн грн місцевим бюджетам регіону на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій та 49 млн грн для розвитку об’єктів соціально-культурної сфери – придбання нових мультифункціональних спортивних майданчиків.

Загалом облдержадміністрацією надано десятки пропозицій щодо ефективного розподілу коштів від перевиконання бюджету, але остаточне рішення - за депутатами обласної ради.

 

 

Запорізька ОДА



четвер, 29 Липня 2021 10:28 | Переглядів: 145

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]