Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Другий відкритий етнофестиваль "Легенди степу"

11 вересня 2021 року у с. Салтичія Чернігівського району, на священній горі Оба-Таш відбувся ІІ відкритий етнофестиваль степового спадку «Легенди степу», на який було запрошено народний фольклорний колектив «Джерело» села Водяне. 

Фестиваль «Легенди степу» започатковано з метою збереження, відродження та популяризації багатовікової культурної спадщини та культурного надбання народів Приазовських степів, ознайомлення широких верств населення з унікальністю скіфської доби та популяризації найдавнішої історії України.

Розпочався захід урочистим відкриттям та скіфською ходою місцевого театру скіфської звитяги «Скіфський стан». Скіфська хода та театралізоване дійство супроводжувались під звуки скіфських барабанів та звуки бойового скіфського рогу.

З привітальним словом до гостей звернувся голова громади Віталій Манич. У рамках фестивалю працювали виставки-ярмарки майстрів народного мистецтва Чернігівського та Токмацького районів, для гостей функціонували різноманітні креативні локації. Зокрема, козацька локація, на якій проходила тематична програма та майстер-клас зі стрільби з лука.

Фуд-зону забезпечили виробники сільськогосподарської продукції, де було представлено вироби та продукти, які відповідали тематиці заходу та виготовлені тільки з натуральної сировини. На фестивалі також працювали дитячі локації.

Крім цього, чернігівці та гості з різних територій Запорізького краю ознайомилися з виступами реконструкторів різних історичних епох степової України від прадавніх часів до сучасності

Протягом 8 годин на фестивалі виступали етно-рок гурти, фольклорні, музичні, хореографічні та театральні колективи з усієї України.

Завершився фестиваль яскравим фаєр-шоу та святковим феєрверком.

 



понеділок, 13 Вересня 2021 11:39 | Переглядів: 176

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]