Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Участь у робочому візиті НДУ Юлії Яцик до Василівського району

17 вересня, голова Василівської районної ради Олена Здор взяла участь у робочому візиті народної депутатки України Юлії Яцик до Василівського району. Спільно з народною обраницею у відвідуванні територій району взяли учать голова Василівської райдержадміністрації Андрій Холоша та депутати Запорізької обласної ради Наталія Кругляк та Олександр Білий.

Розпочався візит з відкриття виставкової зали в Кам’янсько-Дніпровському музеї, де експонуються сотні дивовижних предметів, що належали до багатьох культур. Родзинками колекції є унікальні скіфські вироби, що знайдені на території курганного могильника. Було встановлено багато історичних артефактів, а окраса всього комплексу – скіфський короткий меч в золотій оправі.

Далі відбулося відкриття кисневої станції в Кам'янсько-Дніпровській лікарні. Наразі, як ніколи необхідний запуск нової станції, адже централізована подача кисню необхідної потужності - це стратегія порятунку життя у лікуванні хворих на ковід. Киснева станція, буде забезпечувати подачу кисню до 37 ліжок. Потужність станції – 250 літрів кисню на хвилину. Вказана станція є однією з небагатьох в країні, які є власне киснегенеруючої, тобто незалежною від зовнішнього постачальника кисню. На спорудження цього вкрай важливого об'єкта медичної інфраструктури виділені кошти з субвенції Державного бюджету загальній сумі 2,3 млн. грн. Крім того було залучено власні кошти підприємства у сумі 158 тис. грн. З метою забезпечення безперебійної роботи станції, були проведені необхідні підготовчі роботи з поточного ремонту електромереж на умовах співфінансування з громадою на загальну суму 89384 грн. За рахунок коштів НСЗУ придбано бензиновий генератор потужністю 110 кВт вартістю майже 453 тис. грн. Разом витрати склали 3 млн. грн. Народний депутат України Юлія Яцик сприяла отриманню дозволу для введення в експлуатацію станції.

Окрім того, відбулася важлива подія у КНП «Василівська БЛІЛ» - це презентація системи рентгенівської комп’ютерної томографії Supria 32 та системи рентгенівської діагностичної CALYPSO FMTOes. Відтепер Василівська районна лікарня оснащена сучасним діагностичним обладнанням, а саме комп’ютерним томографом вартістю 12 млн. грн. та рентгенівською діагностичною системою, яка коштує 4,83 млн. грн. (на часі отримання сучасного мамографу). Зазначена сума коштів для придбання обладнання була отримана завдяки активно працюючому на території округу Юлії Яцик.

Також в КНП «Василівська БЛІЛ» повним ходом реалізовується друга черга робіт з реконструкції приймального відділення. Кошти на ремонтні роботи понад 5 млн. грн. були виділенні завдяки депутатам Запорізької обласної ради Наталії Кругляк, Олександру Білому та Олегу Каліману.

Завершився візит відкриттям харчоблоку в дитячому садочку №5 «Сонечко" міста Василівка. Однією з актуальних проблем закладів дошкільної освіти є створення умов для збереження та зміцнення здоров’я дітей, тобто організація безпечного харчування. Завдяки Юлії Яцик були виділені 754 тис. грн. для капітальний ремонт харчоблоку.



понеділок, 20 Вересня 2021 08:27 | Переглядів: 57

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]