Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Єдина країна, єдиний народ!

Сьогодні у великій залі районної ради відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності та Свободи України. Саме з цього року ми відзначаємо ці два свята одночасно за Указом Президента Віктора Януковича. Раніше свято свободи було пов’язане з помаранчевими подіями що відверто розділяло Україну на дві частини, а тепер шануючи його у такий історичний день, коли був підписаний Акт Злуки УНР та ЗУНР, це є найбільшим проявом єдності та незалежності українського народу.

На урочистому зібранні були присутніми керівники району та їх заступники, управління та соціальні служби, районний відділ освіти РДА, учні гімназії «Сузір’я» та інші.

- Цього дня ми згадуємо події 1919 року, коли возз’єдналися дві частини України, західна та східна, - наголосив голова РДА Сергій Грачов. – Наш народ завжди прагнув до незалежності, тож підписання Акту Злуки УНР та ЗУНР є значущим поворотом у всій історії України. Це був перший крок до свободи, котрий став великим поштовхом до проголошення незалежної України у 1991 році.

Я з радістю вітаю усіх з цим чудовим святом, святом нашої єдності, і бажаю лише найкращого вам та вашим сім’ям!

Привітав присутніх і голова районної ради Сергій Джуган:

- Інколи нам доводиться чути балачки про те, що наша держава поділяється на захід та схід, але це не так – Україна єдина! Звісно трохи різниться культура, але це нормально, адже у кожної території є свої особливості, та народ все ж один! Також я хотів би звернутися до учнівської молоді та студентства, щоб ви були патріотами своєї країни, адже ви наше майбутнє, і від вас залежить, яка доля чекає на Україну.

Саме патріотизм є головним чинником єдності суспільства, тож між нами повинні бути братерство та спільні цілі, і тоді життя стане кращим. Кожен із нас повинен вкладати свою частку у розвиток незалежної, неподільної України.

З нагоди свята хочу побажати усім мешканцям району, щоб ваша впевненість і віра в майбутнє, усі сподівання були виправдані!

Взяла слово і учениця 11-Б класу гімназії «Сузір’я» Дар’я Познякова, яка нагадала усім присутнім ті історичні події, які відбулися майже півстоліття тому, і які сьогодні мають для нас важливе значення.

Свято Соборності України вкотре нагадує нам про те, що потрібно відкинути усі вигадані чи невигадані перепони між українцями. Для нашого майбутнього та майбутнього нашої країни не повинно бути перешкод і дилем хто зі сходу, а хто з заходу, коли одна кров, однин народ, то й держава тільки одна!

 

Фото та інформація редакція газети «НТ»

 

 

п'ятниця, 20 Січня 2012 15:13 | Переглядів: 922

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]