Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Проект ЄС/ПРООН

Сьогодні заступник голови районної ради Анатолій Кравець взяв участь в засіданні координаційної ради з реалізації ІІ фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Запорізькій області під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Петра Гончарука. Реалізація ІІ фази проекту розпочалася в липні минулого року. Координатор Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Запорізькій області Олександр Рябий ознайомив учасників заходу з ходом втілення проекту, а також окреслив пріоритетні напрямки роботи у поточному році.

Наразі учасниками Проекту стали 9 районів - Бердянський, Гуляйпільський, Кам’янсько-Дніпровський, Куйбишевський, Новомиколаївський, Оріхівський, Пологівський, Приазовський, Якимівський. Також визначено ще три райони-репліканти – Веселівський, Василівський та Токмацький, які на рівних з іншими реалізовуватимуть свої ініціативи.

Офіційними членами створених громадських організацій стали вже понад 4,3 тисячі чоловік.

За словами О. Рябого, бюджет Проекту на 2012 – 2015 роки складає 8,5 млн. грн.. З них 4,25 млн. грн. складатимуть кошти ЄС/ПРООН, 0,950 млн.грн. має бути виділено з обласного бюджету, 0,425 млн..грн. - кошти територіальних громад та 2,875 млн.грн. нададуть місцеві бюджети та спонсори.

Протягом останніх двох місяців громади підготували 15 мікропроектів, 6 з них схвалено, 9 – відправлено на доопрацювання.

Ініціативи громад спрямовані переважно на відновлення вуличного освітлення, сільських водогонів, а також ремонт ФАПів, амбулаторій, сільських навчальних закладів.

- Найголовніше, чого ми досягли, співпрацюючи з Проектом – громади повірили у власні сили, у можливість якісно змінити умови проживання. Крім того, Проект об’єднав та спрямував зусилля обласної та місцевої влади, самих громад на досягнення конкретного результату, - зазначив Петро Гончарук. Посадовець висловив переконання, що якомога більше районів області мають стати партнерами Проекту.

У подальших планах Проекту - розвиток районних ресурсних центрів громад, затвердження та початок співфінансування мінімум 36 ініціатив громад – партнерів Проекту. Крім того, координатор Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» повідомив, що в другій половині поточного року буде оголошено всеукраїнський конкурс між районними ресурсними центрами територій-учасниць Проекту, за підсумками якого понад 100 кращих районів отримають підтримку для своєї діяльності.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 02 Лютого 2012 15:11 | Переглядів: 923

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]