Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Електронні сервіси

Новини

Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Проблема ВІЛ/СНІД стосується кожного!

На сьогоднішній день відомо, що СНІД – хвороба невиліковна, яку ще називають «чорна смерть». А розповсюдження ВІЛ - інфекції справедливо називають страшною епідемією, яка реально загрожує кожній людині. Щороку 1 грудня люди відзначають День боротьби зі СНІДом. Це не просто чергова соціальна дата в календарі, а день пам’яті та скорботи за мільйонами померлих від цієї невиліковної хвороби.

День боротьби зі СНІДом покликаний нагадати людям про небезпеку, зупинити страшну статистику і зменшити темпи поширення епідемії.

Нажаль, молодь недостатньо обізнана про шляхи передачі ВІЛ і не знає, чому необхідно тестування на ВІЛ. Враховуючи складність та актуальність проблеми, заходи соціальної профілактики необхідно проводити саме для дітей та молоді з метою надання їм правдивої інформації, профілактики ризикової поведінки та навчання основам здоров’я.

В листопаді 2019 року Василівським районним ЦСССДМ, традиційно, було проведено районний місячник «Ми проти СНІДу». В рамках місячника фахівцями із соціальної роботи проведено 11 групових заходів (лекції, відеолекторії), в яких прийняли участь 300 учнів. Профілактичною роботою охоплено 11 учбових закладів м. Василівка, м. Дніпрорудне, сіл Скельки, Мала Білозерка, Приморське, Балки. Застосовуючи різні форми та методи профілактичної роботи, фахівці розповідали неповнолітнім жахливу правду про ВІЛ/СНІД , попереджали про небезпеку зараження, нагадували про шляхи передачі вірусу та засоби захисту, навчали правилам безпечної поведінки, відповідали на запитання. Серед учасників групової роботи розповсюджено листівки «СНІД стосується кожного».

Дякуємо учбовим закладам району за допомогу в організації профілактичних заходів.

 

четвер, 28 Листопада 2019 15:32 | Переглядів: 237

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]