Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

У Запорізькій області скасовують жорсткий карантин – переходимо у «жовту зону»

Позитивна епідеміологічна статистика в Запорізькій області за останні 5 діб, дозволяє зняти жорсткі обмеження «червоної зони» карантину. Відповідне рішення щойно ухвалила державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації, Олександр Старух.

7 травня, в регіоні можуть відновити роботу непродовольчі магазини, торгові центри та промтоварні ринки. У нормальному режимі запрацюють всі заклади освіти. Також скасовуються спеціальні довідки для проїзду у приміському та міському транспорті.

З певними обмеженнями зможуть працювати громадські заклади: кафе та ресторани можуть приймати відвідувачів до півночі (столики мають стояти на відстані не менше 2 метрів, а компанія – не більше 4 чоловік за столиком), а кінотеатри, театри та інші заклади культури мають заповнювати тільки половину місць.

Голова Запорізької облдержадміністрації зазначив, що вийти з червоної зони дозволили вчасно прийняті жорсткі карантинні заходи:

- Щодо підсумків карантину останніх тижнів – попри критику, яка лунає з певних каналів, на наше переконання введені жорсткі але необхідні обмеження дали свій позитивний результат, дозволили зберегти життя та здоров’я сотень людей, — зазначив голова області, — Наші тимчасові незручності були виправданими. За допомогою адміністративних важелів ми уникнули пікових навантажень на медичну систему, розтягли у часі надходження важких хворих у стаціонар.

Втім запоріжців просять відповідально поставитися до дотримання правил безпеки. Адже після травневих свят лікарі прогнозують певне зростання рівня захворюваності. Тож Олександр Старух наголосив, що в майбутньому епідситуація і рівень карантинних обмежень залежатиме від кожного із нас, від того, чи носимо ми маски, як часто миємо руки, чи дотримуємось соціальної дистанції.

 

Запорізька ОДА



п'ятниця, 07 Травня 2021 08:18 | Переглядів: 147

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]