Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Формування символів району триває

З огляду на проведену в Україні адміністративно-територіальну реформу, внаслідок якої було створено нові укрупнені райони та об'єднані територіальні громади, виникла потреба у розробці власної районної символіки.

Після завершення процесу оцінювання конкурсних робіт для створення офіційної символіки Василівського обєднного району, з урахуванням пропозицій членів комісії, були доопрацьовані ескізи прапору та герба району. Тож пропонуємо долучитися до їх перегляду.

Окрім того, на цей час районна рада отримала листа від Українського геральдичного товариства, яке пропонує свою консультаційну та практичну допомогу, оскільки легше на самому початку вирішити все якісно, ніж переробляти. Після врахувань медодичних рекомендацій геральдичного товариства, заплановано векторне графічне редагування зображення ескізів в комп'ютерній графіці.

ДОДАТКОВО:

Опис Герба

Герб Василівського району розміщено на традиційному геральдичному щиті золотого кольору, що символізує надію, радість, достаток, свободу, здоров'я.

Складовим проєкту Герба Василівського району є малий геральдичний щит історично-традиційних форм і пропорцій, обрамлений картушем з пшеничного колосся – одвічним символом України, символом багатства, символом основного напрямку діяльності як Василівського району, так і Кам’янсько-Дніпровського, Михайлівського та Великобілозерського, які увійшли до складу Василівського об'єднаного району.

Пшеничне колосся гармонійно переплітає стрічка малинового кольору – кольору козацтва, героїчного минулого Запорізького краю, частиною якого є Василівський район.

Корона геральдичного щита символізує одну із пам’яток історії та архітектури Василівського краю – садибу Попова, пам’ятку архітектури 2-ї половини XIX століття, палацово-парковий ансамбль у м. Василівка. Корону доповнено перехрещеними ключами - елементом родового Герба Попових – символом безпеки і благополуччя, символом початку Василівського краю.

Щит Герба розтято на чотири поля, два з яких блакитного, а два – жовтого (золотого) кольору, які, розміщені у шаховій послідовності, ніби перетікають одне до іншого, як за годинниковою стрілкою (рух сонця), так і проти, символізуючи те, як знатність, мудрість і багатство, вірність, справедливість та милосердя - символи жовтого (золотого) кольору перетворюються на глибину, стабільність, довіру та мудрість, знання та правду, потужність та серйозність блакитного кольору і навпаки.

У кожному з чотирьох полів представлені символи територій, котрі входять до складу Василівського району:

Так, верхнє ліве поле – сучасний символ атому, символ найбільшої у Європі Запорізької атомної електростанції, символ Енергодару, елемент герба міста Енергодар.

Верхнє праве поле – елемент Герба міста Дніпрорудне, на якому центральним елементом виступає шахта – символ залізорудного комбінату, - містоутворюючого та бюджетонаповнюючого підприємства Василівського району.

Нижнє ліве поле – символ Кам’янки-Дніпровської – всесвітньо відомий виріб ювелірного мистецтва часів скіфії (початок IV ст.) - гребінь з кургану Солоха, знайдений під час експедиції М. І. Веселовського у 1912-1913 рр. У геральдичному значенні гребінь – символ сонячного проміння, дощів та родючості.

Нижнє праве поле – елемент Герба Великобілозерського району: у синьому полі летить золотий степовий орел (орлан) над могилами (курганами), які, ніби виросли серед золотих степів, поміж яких протікає річка Білозерка.

Опис Прапора

Полотнище Прапора співвідношенням 2:3 умовно розділено на три горизонтальних смуги.

Верхня третина - полотно блакитного (синього) кольору, кольору глибини, стабільності, довіри і мудрість, кольору знань та правди, потужності та серйозності, кольору чистого неба, кольору, який символізує великодушність, чесність і бездоганність.

Нижні дві третини - полотнище малинового кольору, - кольору славного історичного минулого нашої багатовікової історії – єдності, козацької мужності, відваги та доблесті.

По нижній, блакитній (синій) частині Прапора проходять чотири жовті (золоті) полоси - символи чотирьох районів, об’єднаних у складі Василівського району: Кам’янсько-Дніпровського, Михайлівського, Великобілозерського та Василівського, які прямують у одному напрямку – напрямку стабільності та добробуту.



Опис ескізів.docx

п'ятниця, 07 Травня 2021 10:11 | Переглядів: 155

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]