Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Сьогодні Всесвітній день донора крові

Рішення відзначати цей день щорічно, було прийнято у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я в Женеві.

Цей день є своєрідним виявом вдячності мільйонам людей, які рятують життя і зберігають здоров’я інших громадян, здаючи свою кров. Власне, саме слово донор походить від латинського dono – дарую. Крім того, у цей день звертається увага на необхідність регулярної здачі крові для запобігання її дефіциту в лікарнях та клініках.

Тема цьогорічної кампанії з нагоди Всесвітнього дня донора - «Здавайте кров, хай в світі пульсує життя» підкреслює важливий внесок донорів крові в те, щоб в світі зберігалося життя, в порятунок життя одних і поліпшення його якості в інших.

Донорство крові є важливою частиною системи охорони здоров’я кожної країни. Переливання компонентів крові є невід’ємною складовою хірургічних операцій. Кров використовують під час лікування від анемії, деяких видів раку та інших недуг. Кров потрібна людям, які травмувалися внаслідок ДТП, нещасних випадків, стихійних лих тощо. Спеціалізовані заклади щодня мають заготовляти кров для забезпечення таких пацієнтів.

Зазначимо, що згідно інформації Центру Громадського Здоров’я МОЗ України – здавати кров та її компоненти під час COVID-19 - безпечно!

Шановні мешканці Василівського району – долучайтеся до донорської справи та будьте всі здорові!



понеділок, 14 Червня 2021 11:11 | Переглядів: 83

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]