Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Олену Здор делеговано до складу правління Української асоціації районних та обласних рад

Сьогодні в обласній раді пройшли загальні збори повноважних представників Запорізької області, членів Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування.

В засіданні взяли участь голови всіх п’яти районних рад Запорізької області, при цьому голова Бердянської районної ради Ольга Кочубей та голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма – у режимі онлайн.

Розпочав засідання керуючий справами виконавчого апарату облради Володимир Подорожко, який повідомив про необхідність визначити уповноважений осіб до складу правління Асоціації, адже представники органів місцевого самоврядування попереднього скликання втратили свої повноваження.

За пропозицією голови Запорізької районної ради Олександра Філіна, присутні одностайно підтримали рішення делегувати до складу правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування УАРОР голову Василівської районної ради Олену Здор.

Після процедури голосування учасники засідання обговорили нагальні проблеми, які виникають в процесі реорганізації районів, передачу майна й комунальних підприємств до територіальних громад, прогноз бюджету районних рад на наступний рік тощо. Та головним питанням, спільним для всіх голів районних рад, як виявилося в ході обговорення, залишається невизначеність повноважень районних рад, законодавче підґрунтя для їх подальшої діяльності.

Керуючий справами виконавчого апарату облради наголосив, що голова обласної ради Олена Жук переконана в ефективності об’єднання представників місцевого самоврядування області, тож наразі за її ініціативи формуються пропозиції щодо створення консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові ЗОР. Це буде дорадчий орган, але для вас це буде можливість акумулювати зусилля у розв’язанні спільних для місцевого самоврядування проблем.

 

 

Запорізька обласна рада



середа, 16 Червня 2021 16:12 | Переглядів: 706

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]