Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Зміни у призначенні і виплаті державної допомоги сім’ям з дітьми

Урядом схвалено постанову Кабінету Міністрів України № 697 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Даним документом внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми та Порядку призначення та виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Державні допомоги одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям:

Допомога на дітей одиноким матерям та державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям призначаються в разі, коли багатодітна сім’я виховує трьох і більше дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються до досягнення ними 23 років) та у їх власності є друга квартира (будинок), за умови, що загальна площа такого житла не перевищує 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї та додатково 35,22 кв. метра на сім’ю.

Також, ці види державних допомог призначаються, якщо непрацююча працездатна особа зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна або перебуває на обліку в центрі зайнятості як така, що шукає роботу, більше ніж 12 місяців та в шестимісячному періоді отримання допомог не працевлаштувалася за направленням центру зайнятості або не забезпечила себе роботою самостійно, розмір такої допомоги під час наступного звернення за її призначенням зменшується на 50 відсотків, на наступний період — на 75 відсотків.

Однак, якщо непрацююча працездатна особа зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна або перебуває на обліку в центрі зайнятості як така, що шукає роботу, більше ніж 12 місяців та в шестимісячному періоді отримання державних допомог не працевлаштувалася у зв’язку з відсутністю підходящої роботи або направлена центром зайнятості на професійне навчання, такі допомоги призначаються без зменшення її розміру.

Виплата допомог припиняється до з’ясування, якщо діти, які навчаються у закладах загальної середньої освіти та входять до складу сім’ї, відсутні на навчальних заняттях з невідомих або без поважних причин протягом десяти навчальних днів підряд, — з місяця, що настає за місяцем, у якому надійшла відповідна інформація від служби у справах дітей.

Зазначену інформацію служба у справах дітей подає не пізніше ніж через три календарних дні після її отримання від закладів загальної середньої освіти.

У разі припинення дії цих обставин, виплата допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям поновлюється на підставі письмової заяви отримувача таких допомог та інформації, отриманої за запитом органу соціального захисту населення від закладу загальної середньої освіти, про відвідування учнем навчальних занять з місяця, в якому поновлено відвідування, та продовжуються до закінчення строку її призначення.

Призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченій сім’ї особам, які досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсію :

Якщо на дату звернення за призначенням державної соціальної допомоги у складі малозабезпеченої сім’ї є особа, яка втратила працездатність, в тому числі особа, яка досягла віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, але не набула права на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу, передбаченого зазначеною статтею, державна соціальна допомога призначається незалежно від сплати/несплати нею (за неї) єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи.

До відома:

На теперішній час в управлінні соціального захисту населення державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям отримує 981 родина на загальну суму 30524,7 млн гривень з початку року.

Допомогу на дітей одиноким матерям отримує 728 сім’я на загальну суму 8749,2 млн гривень з початку року.

 

УСЗН Василівської РДА



вівторок, 27 Липня 2021 09:36 | Переглядів: 100

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]