Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Діалог громад з представниками уряду та парламентарями

27-29 липня Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» проводить в Одесі ХVI Український муніципальний форум. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для діалогу та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем життєдіяльності територіальних громад. У заході бере участь делегація від Василівського району на чолі з головою Василівської районної ради Оленою Здор спільно з представниками територіальних громад, це Лариса Решетняк (Василівська ОТГ), Ірина Ручка (Дніпрорудненська ОТГ), Сергій Вовк (Малобілозерська ОТГ).

Захід проходить під головуванням голови Асоціації міст України Київського міського голови - Віталія Кличко.

Серед учасників, голови громад-членів АМУ, депутати місцевих рад, представники центральних органів державної влади, парламентарі. Закордонні гості АМУ - Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель, а також представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування з інших країн, міжнародні експерти.

Впродовж заходу учасники обговорять актуальні питання, пов'язані з відкритим врядуванням та інноваціями демократичного розвитку для вдосконалення участі громадян, сприяння та захисту прав людини на місцевому рівні, а також більш широкому представництву та підтримці жінок у політиці. Також буде обговорено стан реалізації Меморандуму між Урядом та міськими головами щодо вирішення системних проблем теплоенергетики та водопостачання.

Діалог голів громад з представниками уряду та парламентарями буде присвячено подальшим крокам з реформування місцевого самоврядування, бюджетному забезпеченню нових повноважень та компетенцій, секторальним реформам та місцевому економічному розвитку. Очікується, що учасники приймуть звернення до центральної влади з пропозиціями щодо вирішення проблемних питань життєдіяльності громад.



вівторок, 27 Липня 2021 14:49 | Переглядів: 239

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]