Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Запорізька область доводить, що є краєм спроможних громад

Запорізька область, як один з лідерів з децентралізації, приймає сьогодні делегацію партнерів ПРООН з Донецької та Луганської областей.

Представники 14-ти територій з прифронтових областей вивчатимуть досвід Запорізької області щодо впровадження Стратегії регіонального розвитку в умовах децентралізаційних процесів та імплементації на локальному рівні Цілей сталого розвитку. В їхніх планах – відвідати провідні громади Запорізької області, обмін досвідом.

Учасників навчального візиту сьогодні вітала голова Запорізької обласної ради. Олена Жук наголосила, що за останні роки в місцевому самоврядуванні Запорізької області відбулись тектонічні зміни. В першу чергу, зміни адміністративно-територіального устрою: колишні 20 районів області укрупнені до 5-ти, створено 67 об’єднаних територіальних громад.

-Змінюється і адміністративний менеджмент. З 5-ти районних рад макрорайонів дві – Бердянську та Василівську районні ради – очолюють жінки. В складі Запорізької обласної ради майже 30% депутатів-жінок. Приблизно така ж пропорція – в місцевих радах. А головне – покращується якість управлінських рішень і проєктів, що здійснюються на користь громад, - зазначила Олена Жук.

При цьому, підкреслила вона, навіть COVID-ні труднощі не зламали економіку нашого регіону. Доказом цього є 217 млн грн, які додатково заробили підприємства Запорізької області за 6 місяців цього року.

Участь в презентації регіону взяла депутат Запорізької обласної ради Оксана Бугайчук.

В планах делегації – знайомство з особливостями роботи Мелітопольської міської ради, Мелітопольської районної ради, Якимівської ОТГ, Кирилівської тергромади, Бердянської райради та Приморської ОТГ Бердянського району.

Запорізька обласна рада



вівторок, 27 Липня 2021 17:03 | Переглядів: 125

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]