Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Електронні лікарняні замість паперових листків непрацездатності

Масштабний сервіс, який полегшить життя пацієнтів та лікарів — в Україні запрацювали електронні лікарняні. Мінцифри разом із МОЗ, НСЗУ, Мінсоцполітики, ПФУ та ФССУ запустили електронні лікарняні.

Пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий листок непрацездатності, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на вебпорталі Електронних послуг Пенсійного фонду України.

Процес отримання лікарняного для українців значно спростився.

Як все працюватиме?

1. Особа (працівник) звертається до лікаря.

2. Лікар засвідчує тимчасову непрацездатність особи та форму медичний висновок у системі eHealth. Ставить електронний підпис.

3. На підставі висновку у Реєстрі формується листок непрацездатності.

4. Інформація про лікарняний з’являється у особистих кабінетах страхувальника (роботодавця) та застрахованої особи (працівника).

5. Роботодавець формує у електронному кабінеті заяву-розрахунок на фінансування коштів від ФСС.

6. Інформація автоматично передається до ФСС.

Важливо! Лікар повинен буде внести до системи найменування страхувальника та його податковий номер в ЄДР. Тож роботодавці мають проінформувати працівників про податковий номер підприємства (код ЄДРПОУ).

Запроваджені зміни запрацюють поступово.Важливо, що до Пенсійного фонду потрапить лише та інформація, яка необхідна для нарахування виплат, а саме причина непрацездатності, період лікарняного та лікар, який його виписав. Ні ПФУ, ні роботодавець не будуть знати діагноз. Кожен документ можна буде перевірити за спеціальним номером на сайті Пенсійного фонду.

Впровадження е-лікарняного дозволить роботодавцю і Фонду бачити в перший день, що застрахована особа захворіла і в якій лікарні чи який сімейний лікар сформував медичний висновок про хворобу цієї особи.

Із червня по серпень в Україні діятиме перехідна модель впровадження е-лікарняних — медичні заклади поступово переходитимуть на формування електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність. А з 1 вересня цього року всі медзаклади мають формувати їх в електронному вигляді.



четвер, 29 Липня 2021 15:57 | Переглядів: 226

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]