Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

В Україні триває вакцинація організованих колективів

В Україні триває вакцинація організованих колективів, які мають понад 50 осіб, охочих щепитися проти COVID-19.

Наразі для вакцинації в Україні використовують вакцини знаних у світі розробників і виробників:

AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

В Україні офіційно стартував 5-й етап вакцинації проти COVID-19, тому кожен українець, старший 18 років, може щепитися та захистити себе від хвороби.

Крім пунктів вакцинації та центрів масової вакцинації щеплення ще проводять мобільні бригади.
Мобільні бригади щеплюють:
- професійні групи (медики, освітяни, військові, соціальні працівники, працівники органів державної влади та ін.)
- організовані колективи із більше, ніж 50 людьми
- маломобільні громадяни

Якщо на підприємстві, установі чи в організації є 50 і більше бажаючих вакцинуватися, то роботодавець може звернутися до контакт-центру за номером МОЗ 0 800 60 20 19 та залишити заявку на виїзд мобільної бригади для щеплення організованого колективу.
Як записатися?
На щеплення вас запише роботодавець.
Для цього в компанії мають призначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації, який має скласти поіменний список охочих щепитися працівників.
Коли підійде час щеплення колективу, регіональний координатор з вакцинації зателефонує відповідальній особі та повідомить усю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень.

Маломобільні громадяни можуть самостійно звернутися до контакт-центру за номером 0 800 60 20 19.



п'ятниця, 30 Липня 2021 10:26 | Переглядів: 99

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]