Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

В режимі “тестування” запрацює геоінформаційна система природного середовища області

В облдержадміністрації відбулась онлайн конференція з питань запровадження автоматизованої геоінформаційної системи природного середовища Запорізької області. До обговорення долучилися фахівці профільних Департаментів ОДА та представники приватного підприємства «СОФТПРО+», яке стало переможцем тендеру з впровадження цієї системи.

У ході онлайн конференції сторони змістовно обговорили усі важливі напрями щодо запровадження геоінформаційної системи природного середовища Запорізької області. Зокрема, щодо наповнення, структури геопорталу та його технічної реалізації.

Завдяки створенню порталу кожен мешканець області зможе самостійно ознайомитися в онлайн-режимі з інформацією про наявні на території нашого регіону об’єкти природно-заповідного фонду, лісомисливські угіддя, законні полігони твердих побутових відходів, несанкціоновані сміттєзвалища тощо.

Геоінформаційна система природного середовища Запорізької області полегшить доступ до публічної інформації стосовно екологічного фонду, який належить області, та дозволить здійснювати моніторинг та контроль за використанням та управлінням його ресурсами.

У системі також буде здіснюватися облік дерев, квітників, малих архітектурних форм; контроль за використанням об’єктів екологічного фонду; облік природних ресурсів та ландшафтів на територіях населених пунктів, планування їх використання, охорони та відтворення тощо. Портал поповнюватиметься новими шарами та поступово оновлюватиметься: публікуватимуть інформацію як про нові об’єкти, так і про вже усунуті екологічні проблеми.

Спочатку роботи над проєктом спеціалісти планували запустити портал лише на кінець року, але завдяки плідній співпраці геоінформаційна система природного середовища Запорізької області розпочне роботу в режимі “тестування” вже наприкінці вересня.

З метою більш детального ознайомлення з принципами роботи в подальшому планується провести презентацію геопорталу природного середовища Запорізької області.

 

Запорізька ОДА



четвер, 09 Вересня 2021 15:30 | Переглядів: 64

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]