Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Участь у засіданні регіональної комісії ТЕБ НС з питання епідемічного стану в області

13 вересня відбулось чергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови облдержадміністрації - Олександра Старуха в режимі онлайн. У заході взяла участь голова районної ради - Олена Здор.

В рамках наради посадовці обговорили про епідемічний стан у Запорізькій області та про темпи вакцинальної кампанії проти COVID-19.

Заступник директора ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександр Мащак, звітуючи про стан захворюваності на COVID-19, охарактеризував ситуацію як неоднозначну. Регіон, як і вся Україна, перебуває у "зеленій" зоні, однак за показниками останніх чотирнадцяти днів обласний показник виріс у 1,5 рази та відповідає критеріям переходу в "помаранчеву" зону. Олександр Мащак наголосив, що найбільш ефективним засобом протидії COVID-19 та недопущення погіршення ситуації залишається вакцинація.

За оперативними даними ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» на сьогодні в області щеплено 204 642 людини. Однак, темпи варто збільшувати.

Директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексій Кулинич, в свою чергу, поінформував комісію щодо показників завантаження ліжкового фонду та готовності закладів медицини до загострення ситуації з COVID. За його словами, наразі рівень завантаження лікарень рівний 21%. На сьогодні госпіталізовано 324 людини. З них 278 пацієнтів перебувають на кисневій терапії, а 50 знаходяться у відділеннях інтенсивного лікування. Олексій Кулинич зазначив, що у випадку заповнення 40% ліжкового фонду всі ковідні госпіталі мають резерв ліжок, а за потреби - для лікування хворих на COVID залучать й інші медзаклади.

Коментуючи готовність медичної системи до прийому ковідних пацієнтів, голова Запорізької ОДА Олександр Старух зауважив, що не на всіх територіях керівники медзакладів відповідально поставилися до цього питання.

- Досі не введено в експлуатацію кисневі мережі в Бердянську та Кам'янці-Дніпровській. Ми бачимо лише безвідповідальне ставлення керівництва до цих проблем. Але що ми будемо робити, коли хворих в цих громадах стане більше, ніж зможе прийняти лікарня? Вкотре наголошую, що необхідно найближчим часом завершити цю роботу, - наголосив Олександр Старух, звертаючись до керівників територій.

Очільник області також зазначив, що актуальним для всіх громад залишається питання вакцинації освітян.

На сьогодні щеплення в області пройшли лише 23 022 працівника галузі. Найгірші показники серед працівників дитсадків. Трохи краща ситуація у школах та професійно-технічних закладах. Найкращі показники відповідального ставлення до вакцинації у Мелітопольському районі, а найгірші - Василівському та Бердянському.

- На сьогодні 90 відсотків медпрацівників вакциновані. Відповідально до власного здоров'я та безпеки інших поставилися і працівники нашого медичного університету. Вже минулого тижня щеплення там пройшли 81% працівників, - прокоментував ситуацію з вакцинацією Олександр Старух.

Такого ж відповідального ставлення до вакцинації представники обласної влади очікують і від решти освітян.

- Є чітке рішення Уряду. Щоб школа чи дитсадок працювали, у них має бути вакциновано не менше 80% працівників. Якщо ці вимоги виконані, то заклад працюватиме у звичному режимі, а якщо ні, то переходить на дистанційний формат, - додав керівник ОДА.

Запорізька ОДА

 

 

 

 





вівторок, 14 Вересня 2021 13:05 | Переглядів: 66

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]