Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Школи, де вакциновано менше 80% працівників, зачиняються на карантин

Про це повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час брифінгу щодо результатів засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Вкотре нагадую, що вакцинація - єдиний спосіб полегшити перебіг хвороби. Майже всі госпіталізовані до лікарні пацієнти не мали щеплення. За інформацією Міністерства охорони здоров'я, протягом останніх трьох місяців 98.1% госпіталізованих із COVID-19 в Україні — невакциновані. Відсутність щеплення значно підвищує ризик захворіти, ускладнює сам перебіг хвороби та збільшує кількість летальних випадків, - підкреслив очільник регіону.

Олександр Старух наголосив, що за рішенням Уряду заклади освіти, де щеплення мають менше 80% працівників, при посиленому карантині не працюватимуть взагалі. Тобто, вже з 23 вересня такі дитсадки, школи та університети зачиняються. Жодної дистанційної роботи чи онлайн-уроків не буде. Освітній заклад продовжить свою роботу лише після того, як його працівники пройдуть щеплення.

Це рішення Уряду та Державної комісії ТЕБ та НС. Воно обов'язкове до виконання по всій країні та не підлягає обговоренню, - підкреслив Олександр Старух.

Зазначимо, що вакцинація освітян у Запорізькому регіоні значно пришвидшується. Так, станом на 08:00 21 вересня щеплено 25 984 працівники сфери освіти. З них повнісю закнчили вакцинацію (мають два щеплення) – 17 626 осіб .

За словами Олександра Старуха, у Запорізькій області вакциновано 56% працівників дошкільної освіти, 58% - закладів середньої освіти, 59% - вищої, 52% - позашкільної освіти та професійної - 50%.

Однак показники вакцинації не мають вводити в оману. Із десяти університетів готові працювати лише 2. Один заклад фахової передвищої освіти із 27 та лише 9 - позашкільної, - розповів Олександр Старух.

Очільник регіону наголосив, що натомість майже всі заклади інтернатного типу готові працювати у звичному режимі, а рівень вакцинації працівників там понад 90%.

Ситуація відрізняється по кожному району. Це говорить про те, що одні території більш відповідально поставилися до питання вакцинації та завчасно розпочали імунізацію своїх освітян. Приміром, у Бердянському районі готові до роботи 8% освітніх закладів, у Василівському - 28%, а у Мелітопольському - 56%.

За словами голови ОДА, у територій є ще півтори доби, щоб зробити щеплення заради того, аби діти навчалися у звичному режимі. Інформація щодо щеплень буде перевірятися по кожному навчальному закладу. На сьогодні близько 30% освітніх установ майже досягли рівня 80% вакцинації. Інформація буде перевірятися щоденно, також буде відпрацьовано механізм повернення шкіл до “здорового життя” за умови досягнення показників імунізації.

 

 

Запорізька ОДА



середа, 22 Вересня 2021 08:16 | Переглядів: 344

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]