Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Зміни до Постанови № 1236: умови роботи закладів дошкільної освіти та початкової школи у «жовтій» зоні

Сьогодні, 22 вересня на засіданні Уряду Міністерством освіти та науки України ініційовано внесення змін до Постанови №1236. Таким чином в Україні змінено умови роботи закладів освіти під час посилення карантинних обмежень.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет назвав період введення «жовтої» зони, що настає з 00.00 23 вересня, початком пандемії невакцинованих та розповів про додаткові зміни у навчанні.

Працювати навчальні заклади в очному форматі можуть за умови не менш 80% вакцинації персоналу. Документом, що підтверджує вакцинацію, є «жовтий» сертифікат (якщо зроблене одне щеплення), «зелений» ковідний сертифікат (підтверджує повну вакцинацію) чи міжнародне свідотство про вакцинацію.

Якщо у закладі освіти вакциновано менше 80% персоналу, то навчання буде організовано з використанням технологій дистанційного навчання. Освітній процес не має зупинятись, - наголосив Сергій Шкарлет.

При цьому початкова школа, дошкільна освіта та спеціалізовані заклади продовжать роботу у звичному форматі.

Вакцинація залишається єдиним засобом вберегти своє здоров'я та життя, а також здоров'я оточуючих. Вакцинацію персоналу необхідно надолужувати, щоб вчителі були захищені, діти мали змогу навчатися, а освітній процес тривав у звичному форматі.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко наголосив, що наразі вкрай важливо вакцинувати освітян, представників центральних органів влади та їх структурних підрозділів, а також всіх, хто контактує з великою кількістю людей.

Перші наші пріоритетні групи, кого вакцинували на перших етапах вакцинації, вже досягли показників охоплення вакцинацією близько 80%. Це – медичні працівники, військовослужбовці, співробітники МВС та інші. В інших органах державної влади ситуація не така оптимістична, – розповів Віктор Ляшко.

Посадовець зауважив, що відповідні норми передбачені чинним законодавством, зокрема, статтею 12 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”. Крім того, Європейський суд з прав людини підтвердив законність обов'язкової вакцинації.

 

 

Запорізька ОДА



середа, 22 Вересня 2021 16:48 | Переглядів: 86

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]