Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

На запорізьких автошляхах запрацювали системи зважування в русі – виявлено перших порушників вівторок, 5 Жовтень 2021, 11:07

З 1 жовтня в Україні набув чинності закон про здійснення габаритно-вагового контролю. Розпочали роботу системи «Зважування-в-русі» WIM, які дозволяють автоматично фіксувати перевищення габаритів і допустимої ваги великовантажними автомобілями.

50 таких систем вже встановлено на основних магістралях, відремонтованих в рамках програми Президента «Велике будівництво», а до кінця року Укравтодор планує встановити 102 таких комплекси.

У Запорізькій області від сьогодні теж запрацювали два комплекси «Зважування-в-русі» на дорогах державного значення: Н-08 (Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь) та М-18 (Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта).

Особливості роботи зважувальних комплексів та перспективи подальшого розвитку їх мережі на території Запорізької області сьогодні обговорили під час зустрічі в Києві голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух та заступник директора «Укравтодору» Андрій Івко.

Як розповів Андрій Івко, вже сьогодні за допомогою системи WIM у Запорізькій області на трасі Н-08 було зафіксовано перше порушення – на власника фури, яка перевищила вагову норму більш ніж на 30%, накладено штраф у розмірі 51 тисяча гривень.

Громади мають берегти дороги, якими користуються, тим більше, що вони відремонтовані за державний кошт за програмою «Велике будівництво». Всі ми бачимо, дороги ремонтуються якісно і навіть з випередженням графіка. Найближчим часом в Запорізькій області буде відремонтовано ще чотири дороги державного значення. Але маємо не лише ремонтувати, але й берегти. Сьогодні запустили перші два вагові комплекси, у найближчих планах – встановлення ще кількох у Запорізькій області, – зазначив Олександр Старух.

Довідково. Майданчик WiM перекриває дорогу по всій ширині й фіксує рух цілодобово в режимі реального часу за допомогою обладнання, вмонтованого у верхній шар покриття як на дорогах, так і на прогонових будовах мостів.

Система проводить вимірювання навантаження на кожну вісь і на кожне колесо як мінімум у трьох послідовних точках. При цьому автоматично зчитується також номерний знак, вимірюються габаритні розміри і загальна маса транспортного засобу.

Система WiM повністю виключає вплив людського фактору і дозволяє захистити від руйнування дорожнє покриття.

За порушення передбачені штрафи: при перевищенні ваги на 5-10% – 8 500 грн; на 20% – 17 000 грн; на 30% – 34 000 грн. Якщо ж фура виявиться перевантаженою більш ніж на 30%, власнику транспортного засобу доведеться заплатити 51 000 грн штрафу.



вівторок, 05 Жовтня 2021 14:44 | Переглядів: 93

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]