Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Вирішували питання удосконалення взаємодії центрів первинної медико-санітарної допомоги та багатопрофільних лікарень району

У зв’язку з загостренням ситуації з поширення коронавірусної інфекції на території Василівського району 08 жовтня 2021 року голова Василівської районної державної адміністрації Андрій Холоша провів нараду за участі керівництва територіальних громад, директорів центрів первинної медико-санітарної допомоги та директорів багатопрофільних лікарень Василівського району.

На початку наради Андрій Холоша зазначив, що ускладнення епідемічної ситуації, яке останнім часом спостерігається на території Василівського району, вимагає відповідного спільного реагування, адже йдеться про здоров’я та життя людей.

Голова району повідомив, що за попередню добу в районі зафіксували новий рекорд кількості захворілих — 649 осіб. На сьогодні лідером стало місто Енергодар, де хворіє 475 людей. Великі темпи приросту також у Кам’янсько-Дніпровській громаді.

Під час наради присутні заслухали інформацію заступника директора КНП «Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня» Оксани Вертий щодо рівня захворюваності на COVID-19 та епідеміологічної ситуації у районі. Загалом в лікарні розгорнуто 66 ліжок, з них 6 - реанімаційних. Оксана Іванівна наголосила, що через зростання захворюваності на COVID-19 в Дніпрорудненській багатопрофільній міській лікарні бракує місць для важких недужих. Крім цього, було обговорено питання взаємодії між первинною та вторинною ланками медицини, щодо направлення хворих на COVID-19 до лікарень, які визначенні «ковідними», а саме вчасного проведення ПЛР-тестування на COVID-19 і рентгенологічного дослідження пацієнтів, а також вчасного направлення хворих на COVID-19 до медичних закладів на лікування. На даний час «ковідними» лікарнями визначені КНП «Дніпрорудненська багатопрофільна міська лікарня» та КНП «Спеціалізована медико-санітарна частина» Енергодарської міської ради. Крім цього, Департаментом охорони здоров’я Запорізької ОДА в найближчі дні буде прийнято рішення про госпіталізацію хворих на COVID-19 в КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня».

Нагадаємо, з 05 жовтня Запорізька область перейшла до помаранчевої зони карантину, втім, вже стоїть на межі червоної. Деякі території регіону за кількістю тяжких хворих вже перейшли «червоний» рубіж. Медики наголошують, якщо у вас симптоми: кашель, підвищена температура, утруднене дихання, протягом 14 днів ви перебували в країні, де зафіксовано COVID-19, невідкладно зверніться до сімейного лікаря.

 

Василівська РДА



п'ятниця, 08 Жовтня 2021 18:14 | Переглядів: 164

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]