Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Розпочато Європейський тиждень місцевої демократії

Європейський тиждень місцевої демократії є загальноєвропейським заходом, який об’єднує місцеву владу та мешканців з метою сприяння їхньому діалогу та стимулювання місцевої демократії та залучення громадян. Він координується Конгресом місцевих і регіональних влад, який є політичною асамблеєю, що складається з місцевих і регіональних обраних представників 47 країн-членів Ради Європи. Європейський тиждень місцевої демократії є щорічною загальноєвропейською кампанією, започаткованою Радою Європи 15 жовтня 2007 року. Тиждень передбачає одночасне проведення національних і місцевих заходів в усіх країнах-членах Ради Європи з метою активізації процесів розповсюдження інформації щодо принципів та досягнення місцевої і регіональної демократії у Європі, сприяння обізнаності громадян щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень.

9 листопада 1995 року Україна набула членство в Раді Європи — основній міжнародній політичній організації Європи, метою діяльності якої є захист прав і головних свобод людини та зміцнення плюралістичної демократії, в тому числі на місцевому і регіональному рівні. При вступі до Ради Європи Україна взяла на себе зобов’язання щодо реалізації основних європейських принципів місцевого і регіонального розвитку. Україною ратифіковано та здійснюється імплементація усіх міжнародно-правових договорів Ради Європи в сфері місцевої і регіональної демократії, головним з яких є Європейська хартія місцевого самоврядування.

Рада Європи вважає, що вільне отримання інформації щодо національних та європейських стандартів і принципів функціонування системи місцевого самоврядування та забезпечення можливості громадян активно брати участь у вирішенні питань своїх міст та регіонів є головною передумовою здійснення ефективного та демократичного управління на місцях.

Рішення щодо започаткування Європейського тижня місцевої демократії міститься у Рекомендації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, яку ухвалено 1 червня 2007 року. Офіційний старт Європейського тижня місцевої демократії відбувся 15 жовтня 2007 року на 15-й сесії Конференції європейських міністрів, відповідальних за місцеве і регіональне управління (м. Валенсія, Іспанія). Щорічне проведення в Україні заходів Європейського тижня місцевої демократії введено Указом Президента України «Про Європейський тиждень місцевої демократії» № 922/2007 від 27 вересня 2007 року в Україні. Європейський тиждень місцевої демократії проводиться кожного року в тиждень, що включає 15 жовтня. Цього року він припадає на 11–17 жовтня.



понеділок, 11 Жовтня 2021 14:14 | Переглядів: 45

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]