Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

У новому опалювальному сезоні на запоріжців очікують тарифи на рівні минулорічних

11 жовтня, за участі голови облдержадміністрації Олександра Старуха підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води у Запорізькій області в опалювальному періоді 2021/2022 років. Меморандум підписали очільник обласної державної адміністрації та міські голови міст Запорізької області, де населенню надаються послуги з постачання теплової енергії, яка виробляється з використанням природного газу, це - Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Токмак, Василівка, Дніпрорудне, Вільнянськ.

Олександр Старух зазначив, що на сьогодні вкрай важливим питанням є забезпечення стабільного постачання теплової енергії населенню нашої області та застосування до цієї категорії споживачів тарифів на рівні минулого опалювального періоду.

Цьогорічні події із постійним зростанням ринкової вартості природного газу обумовили необхідність об’єднання зусиль органів влади усіх рівнів з метою врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Газова складова в тарифах теплопостачальних підприємствах області на постачання теплової енергії складає в середньому 65%.

В опалювальний період близько 75% від загальної вартості усіх житлово-комунальних послуг для населення припадає саме на послуги з теплопостачання.

Між Кабінетом Міністрів України, Офісом Президента України, НАК «Нафтогаз України», Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад було укладено Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 років.

Згідно положень Меморандуму гарантується постачання природного газу теплогенеруючим підприємствам для виробництва тепла населенню за фіксованою ціною 7 420 грн/тис. м3

Буде забезпечена державна підтримка бюджетів територіальних громад, зокрема, за рахунок субвенції на допомогу громадам, у яких індекс податкоспроможності менше або дорівнює 0,9. Це дозволить покрити 80% дефіциту коштів місцевих бюджетів на підтримку підприємств теплопостачання.

У 2022 році до місцевих бюджетів територіальних громад з метою фінансової підтримки підприємств теплопостачання та сталого проходження опалювального сезону 2021/2022 років буде спрямовано 4 % податку на доходи фізичних осіб та 13,44 % акцизного податку з виробленого/ ввезеного пального.

На оплату житлово-комунальних послуг малозабезпеченим верствам населення будуть надаватися житлові субсидії.

- Зі свого боку облдержадміністрація провела роботу з попереднього аналізу розрахункових тарифів на постачання теплової енергії населенню на наступний опалювальний сезон та збереження тарифів на рівні минулого опалювального сезону. За результатами нашої спільної з органами місцевого самоврядування роботи щодо аналізу обґрунтованості розрахованих теплопостачальними підприємствами складових тарифів планові збитки теплопостачальних підприємств при збереженні тарифів знижено майже вдвічі, - повідомив Олександр Старух.

Запорізька обласна державна адміністрація зобов'язується надавати сприяння в отриманні бюджетних коштів на реалізацію заходів соціально-економічного розвитку громад - учасників цього Меморандуму.

За результатами підписання Меморандуму досягнуто згоди, що цього опалювального сезону будуть застосовуватися для населення тарифи на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, розмір яких не перевищуватиме тарифів на кінець минулого опалювального сезону 2020/2021 років.

Запорізька ОДА



вівторок, 12 Жовтня 2021 08:33 | Переглядів: 106

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]