Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Участь у засіданні круглого столу

09 листопада 2021 року голова Василівської районної ради Олена Здор та жінки виконавчого апарату районної ради взяли участь у засіданні круглого столу (он-лайн формат) з питання підписання Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

Під час засідання учасники обговорили важливі питання щодо досягнення ефективних результатів в боротьбі з насильством стосовно жінок і домашнім насильством, ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок та заохочення дійсної рівності між жінками та чоловіками.

За результатами прийнято рішення відповідне звернення щодо вжиття невідкладних заходів для ратифікації Конвенції розглянути на засіданні сесії районної ради.

Довідково: Рада Європи відкрила для підписання Конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульську конвенцію) у травні 2011 року. Україна в числі 17 інших європейських країн приєдналася до Стамбульської конвенції у листопаді 2011.

Стамбульська конвенція – це міжнародний золотий стандарт захисту жінок від усіх форм насильства, включаючи домашнє насильство. На сьогоднішній день є найбільш всеосяжною міжнародною угодою у цій сфері, що використовується як основа для дій багатьох країн Європи та за її межами.

Конвенцією пропонується комплексний підхід до запобігання і протидії насильству стосовно жінок, зокрема: заходи запобігання та захисту осіб, які постраждали від насильства, розслідування випадків насильства на належному рівні, а також кримінальне переслідування та засудження винних за вчинення такого насильства. Крім цього, Конвенцією запроваджується дієвий механізм надання допомоги та захисту особам, які постраждали від домашнього насильства.



вівторок, 09 Листопада 2021 16:23 | Переглядів: 345

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]