Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

На позачерговій сесії Запорізької обласної ради депутати виділили лікарням додаткові кошти на боротьбу з COVID-19

Сьогодні відбулася 6-та позачергова сесія Запорізької обласної ради. Головними стали питання боротьби з пандемією, зокрема, перерозподілу коштів обласного бюджету і субвенцій на користь 24-х закладів охорони здоров’я I і II хвилі для лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Загалом, на підтримку медичних закладів виділили 14,4 млн грн. В тому числі:

11,3 млн грн – для забезпечення медичним обладнанням (інфузомати та кисневі концентратори), а також витратними матеріалами для ШВЛ закладів охорони здоров’я I і II хвилі;

2,8 млн грн – для виплати заробітних плат, доплат та надбавок для працівників закладів охорони здоров’я II хвилі;

240 тис грн – для виготовлення проєктно-кошторисної документації додаткового ліжкового фонду для закладів охорони здоров’я I і II хвилі.

Депутати також перерозподілили 6,6 млн грн субвенції з Державного бюджету на закупівлю експрес-тестів для діагностики COVID – 19.

КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня» отримала офіційний дозвіл Запорізької обласної ради на використання 52 млн грн державної субвенції. На ці кошти до кінця року буде придбано аппарат МРТ (40 млн грн) та нова рентгенологічна установка (12 млн грн).

Ще 16,5 млн грн субвенції депутати скерували на забезпечення централізованої подачі кисню до ліжкового фонду закладів охорони здоров’я I і II хвилі.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух подякував депутатам за злагоджену і плідну роботу.

На жаль, ситуація із захворюваністю на коронавірус у Запорізькій області залишається стабільно складною. Але спільними зусиллями сьогодні було вирішено ряд важливих питань медичної галузі. Дякую депутатам, за те що підтримали всі пропозиції обласної адміністрації - наші медичні заклади отримають обладнання, необхідне для порятунку життя людей, виділено гроші на проєктування кисневих станцій в усіх ковідних шпиталях області, закладено кошти на доплати лікарям, які стоять на передовій у боротьбі з цією хворобою, - зазначив Олександр Старух.

Додаткові 20 мільйонів гривень на необхідне діагностичне обладнання для обласної клінічної лікарні було виділено з фондів народних депутатів України - Павла Мельника, Юлії Яцик, Євгена Шевченка. Під час позачергової сесії відбувся розподіл цих коштів на заходи соціально-економічного розвитку регіону.

 

Запорізька ОДА

 



п'ятниця, 12 Листопада 2021 15:29 | Переглядів: 121

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]