Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Електронні сервіси

Новини

Територіальні громади області отримали нові шкільні автобуси

Сьогодні, 26 листопада, на майдані Героїв перед адмінбудівлею Запорізької облдержадміністрації відбулося урочисте вручення ключів від нових шкільних автобусів для громад. Участь у заході взяли голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Шиханов, заступник голови Запорізької обласної ради Геннадій Фукс, представники територіальних громад області.

Як повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, це - заключна у цьому році партія транспорту для школярів – п’ять транспортних одиниць із 20 запланованих у 2021 році (15 автобусів вручено раніше), які придбані для п’яти територіальних громад області на засадах співфінасування за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Крім цього, у 2021 році були передані територіям області ще 6 шкільних автобусів, які придбані за кошти, що були виділені у 2020 році.

Сьогодні отримали шкільні автобуси Малобілозерська сільська рада Василівського району, Матвіївська сільська рада Запорізького району, Терпіннівська сільська рада Мелітопольського району, Чкалівська сільська рада Мелітопольського району, Якимівська селищна рада Мелітопольського району Запорізької області.

У закладах загальної середньої та дошкільної освіти сільських та селищної рад, які сьогодні отримують автобуси, усі працівники повністю вакциновані, що дає змогу проводити освітній процес у звичайному очному режимі.

Щорічно у Запорізькій області протягом останніх років за рахунок різних джерел фінансування парк шкільних автобусів поповнюється в середньому на півтора - два десятка одиниць. На сьогодні усі об’єднані територіальні громади області мають шкільні автобуси. 100% учнів, а це більше 13 тисяч здобувачів освіти сільської місцевості, які проживають за межами пішохідної доступності до закладу освіти, підвозяться до місця навчання і додому 232 шкільними автобусами. Для оновлення парку шкільних автобусів території щорічно потребують 20 транспортних одиниць.

За інформацією Департаменту освіти та науки ЗОДА, вартість одного шкільного автобуса становить 1 599,95 тис грн. Переможцем процедури закупівлі шкільних автобусів для закладів загальної середньої освіти Запорізької області став Запорізький автомобілебудівний завод, який вчасно і якісно виготовив замовлені транспортні одиниці.

- Запевняю, що керівництво області і надалі приділятиме велику увагу питанням діяльності освітньої галузі, зокрема, і щодо поліпшення якості освіти шляхом оновлення парку та придбання шкільних автобусів; забезпечення освітніх закладів сучасною комп’ютерною технікою, іншими засобами навчання, - наголосив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

Від імені школярів, їх батьків, працівників шкіл начальник відділу культури і туризму Якимівської селищної ради Запорізької області Інна Водоп'янова подякувала обласній та місцевій владі за злагоджену роботу під час процесу закупівлі шкільних автобусів, адже наявність транспорту для підвезення дітей значно поліпшує якість середньої освіти в області.

 

Запорізька ОДА



п'ятниця, 26 Листопада 2021 14:10 | Переглядів: 136

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]