Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Оголошення

До уваги громадян!

Про податок на нерухоме майно

З 2013 року в Україні запроваджено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Для громадян, згідно з Податковим кодексом України, житлова нерухомість буде оподатковуватися відповідно до ставки податку, яка встановлена сільською, селищною чи міською радою. Для квартир, житлова площа, яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків - 500 кв. метрів, ставки податку не можуть перевищувати 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. У разі перевищення цих показників ставка податку буде становити 2,7 відсотка.

Податок будуть сплачувати ті громадяни, які мають у своїй власності декілька об’єктів житлової нерухомості.

Більшості громадян новий податок не торкнеться, бо при нарахуванні податку буде враховуватися пільга, яка надається 1 раз на рік і до одного об’єкта нерухомості за вибором ( якщо їх декілька):

для квартир до 120 кв. метрів;

для житлових будинків до 250 кв. метрів

Громадяни самі обирають як їм застосовувати пільги зі сплати податку на нерухоме майно. Зокрема, громадяни, які мають у власності кілька житлових об’єктів, за бажанням можуть звернутися до податкової для визначення об’єкта, за який буде сплачуватися податок на нерухомість.

До 1 липня звітного року податкова служба надішле платникам податку – громадянам податкове повідомлення-рішення про суму податку на нерухомість.

Громадяни повинні сплатити податок до 29 серпня.

Згідно рішень міськрад, селищної ради, сілких рад встановлені наступні ставки на 2013р. для квартир та будинків, що не перевищують встановленого мінімуму :

Для жителів м. Василівка, м. Дніпрорудне, смт. Степногірськ, сіл: Лук’янівське, Степове, Балки, Камі’янське, Плавні, Лугове, Лісне, М-Білозерки, Новобілозерки, Підгірне, Гладке,Зелений Гай, Приморське, П’ятихатки, Жереб’янки, Лобково, Малі Щербаки, Павлівка, Скельки, Злато піль, Маячка, Першотравневе, Шевченко, Широке, Грозове, Коновалово, Переможне, Тернувате, Червоноармійське встановлено ставку-11,47 грн. за 1 кв. м.

Для жителів сіл: Верхня Криниця, Орлянське, Відножино, Тополине, Улянівка, Ясна Поляна встановлено ставку 5,47 грн. за 1 кв.м.

Шановні громадяни, якщо у вашій приватній власності знаходиться декілька квартир чи будинків, для правильного нарахування податку на нерухомість просимо звернутися до податкової служби, надати заяву на застосування пільги та копії документів на об’кти нерухомості!

У разі виникнення питань щодо правильності нарахування податку для звірки даних звертайтеся до податкової служби нашого району в кабінет №3, телефон для довідок 7-22-47

 

Н.М. Солов’янова
заступник начальника – начальник
Василівського відділення Токмацької ОДПІ

 

п'ятниця, 01 Лютого 2013 07:06 | Переглядів: 1115

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]