Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Оголошення

Міндоходів інформує!

Запорізькі платники отримали майже 215 мільйонів гривень ПДВ

За січень-серпень 2013 року запорізьким платникам відшкодовано 214,9 мільйона гривень, що на 93,3 мільйона гривень або майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як зазначила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька, практика своєчасного та повного відшкодування цього податку стала для Запорізького регіону нормою.

– З початку року запорізьким платникам повернено ПДВ як у звичайний спосіб, так й в автоматичному режимі вдвічі більше, ніж торік. Цього року ПДВ-"автоматом" проводилося по 12-м підприємствам регіону на суму понад 95 мільйонів гривень, що на 2 платники та на 50 мільйонів гривень перевищує минулорічні показники. Стійка тенденція щодо повернення цього податку на розрахункові рахунки підприємств не тільки позитивно відображається на роботі самих суб'єктів господарювання, а й на загальний стан економічного та інвестиційного клімату регіону. Адже з кожним місяцем більшає кількість платників податків, які чітко дотримуються встановлених законодавством критеріїв для відшкодування, – наголосила Людмила Балацька.

Водночас у Запорізькій області триває контроль за правомірністю бюджетного відшкодування ПДВ. З початку поточного року упереджено незаконно задекларованих сум податку на додану вартість на суму майже 16 мільйонів гривень.

Нагадаємо, протягом січня-серпня 2013 року до загального фонду Державного бюджету запорізькі підприємства сплатили понад 566 мільйонів гривень податку на додану вартість.

 Екологічний податок поповнив бюджет на 95 мільйонів гривень

 В області зареєстровано 2493 платники екологічного податку, які за вісім місяців поточного року спрямували саме таку суму до бюджетів всіх рівнів. А це на 36,5 млн. грн. або на 63 відсотки більше надходжень відповідного періоду 2012 року.

З цієї суми 53 відсотки спрямовано до спеціального фонду Державного бюджету та 47 відсотків - до спеціальних фондів місцевих бюджетів. Слід також зауважити, що 33 відсотки з надходжень спецфонду Держбюджету витрачаються на оздоровлення навколишнього середовища – екологічну модернізацію підприємств.

Протягом 8 місяців 2013 року за результатами проведених звіроr залучено до оподаткування 6 платників екологічного податку, по яких сума донарахованих штрафних санкцій склала 3,5 тис. грн

 Водокористувачі Запорізької області спрямували до бюджету майже 115 млн. грн.

 Протягом восьми місяців 2013 року до Зведеного бюджету 3450 платників збору за спеціальне використання води спрямували 114,9 млн. грн., у тому числі до Державного бюджету – 57,5 млн. грн.

Як трактує ст. 323 Податкового кодексу України, водокористувачі - це суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи-підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Протягом 2013 року за результатами проведених звірок по збору за спеціальне водокористування залучено до оподаткування 26 платників.

 Понад 331 млн. грн. до бюджетів – від плати за землю

 Саме така сума надійшла до місцевих бюджетів усіх рівнів за вісім місяців поточного року від юридичних та фізичних осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 16,5 млн. грн., – зазначила заступник начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області Ірина Ярошевська. – Виконання розпису доходів місцевих бюджетів, затверджених сесіями місцевих рад, забезпечено на 106 відсотків, додаткові надходження склали 18,4 млн. грн.

Працівники ГУ Міндоходів області провели звірки із суб’єктами інформаційного обміну задля своєчасного отримання інформації, необхідної для обчислення і справляння плати за землю. У результаті проведених заходів залучено до оподаткування 50 СГД, де річна сума нарахувань складає 679 тис. грн., загальна площа земельних ділянок – 593,1 га.

До сьогодні існує значна кількість договорів оренди, в яких встановлена річна сума орендної плати за землю не відповідає вимогам чинного законодавства. Втрати місцевих бюджетів від таких договорів становлять 9,5 млн. гривень.

З метою приведення сум орендної плати, визначеної у таких договорах, до законодавчо встановленої норми органи ГУ Міндоходів області направляють пропозиції до органів місцевого самоврядування та прокуратури щодо зміни розміру орендної плати через судові органи. З початку року по 5 договорах оренди рішеннями судових органів змінений розмір орендної плати за землю, річні додаткові надходження складають 185,8 тис. грн.

З метою зменшення податкового боргу органи ГУ Міндоходів області до рад відповідного рівня направляють звернення по суб’єктах господарювання – боржниках щодо вилучення земельних ділянок та перерозподілу їх між платоспроможними платниками. Протягом 8 місяців 2013 року у 6 землекористувачів – боржників вилучено земельні ділянки загальною площею майже 50 гектарів.

 

понеділок, 23 Вересня 2013 10:59 | Переглядів: 735

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]