Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Оголошення

До уваги громадян!

Підтримаємо усім миром

Через напружену ситуацію, що відбувається на сході країни, дуже багато людей залишають свої місця проживання. Декілька сімей з Донецької та Луганської областей, де зараз відбуваються активні бойові дії, вже приїхали і на Василівщину. Надання допомоги біженцям зі східних регіонів країни на контролі у райдержадміністрації. В районі працює штаб з організації прийому біженців з Криму, Донецької і Луганської областей. Голова РДА та районної ради, їх заступники, голови місцевого самоврядування координують дії соціальних служб району, які на своєму рівні займаються питаннями облаштування, наданням першої допомоги та житла тим людям, які залишили свої домівки.

Як повідомила начальник УСЗН Зінаїда Савран, біженцям необхідно обов»язково зареєструватися в управлінні соціального захисту населення, що знаходиться за адресою: м. Василівка, вул. Чекістів, 6, (каб.7) . Якщо люди приїхали до когось у сільську місцевість, то треба звернутися до органів місцевого самоврядування, а потім зареєструватися в УСЗН для отримання подальшої допомоги. Сім»ї, які не мають житла, тимчасово поселяють у гуртожиток. Пропонує свою допомогу і районна організація товариства Червоного Хреста України, а саме: одяг, взуття, постіль. До речі, якщо хтось із жителів району хоче надати благодійну допомогу, можна приносити речі до Червоного Хреста, який знаходиться на території райлікарні, за адресою вул. Лікарняна, 5 (тел. (061-75) 7-20-84). Хто бажає підтримати біженців матеріально, нехай надсилає кошти на розрахунковий рахунок Червоного Хреста за такими реквізитами: р/р 26004060945052 у ЗРУ ПАТ КБ «Приватбанк» МФО 313399, код ОКПО 38366461. Працює Червоний Хрест з 8.00 до 16.00.

Можливо, хтось із жителів району хоче запропонувати біженцям своє вільне житло, або не проти, щоб люди пожили в них, — таку інформацію також можна залишати в УСЗН. Отож, для вирішення питань соціального захисту слід звертатися до управління соціального захисту населення за тел. 7-28-58. З питань пенсійного забезпечення — до управління Пенсійного фонду району по тел. 7-23-95; 7-24-47. З питань працевлаштування — до Центру зайнятості, де постійно працює «гаряча лінія» за тел. 7-36-29. А щодо реєстрації, перереєстрації та поновлення на обліку у Центрі зайнятості, дзвоніть по тел. 7-29-80. Для реєстрації місця проживання телефонуйте до міграційної служби — 7-50-90.

Під час нашого спілкування з начальником УСЗН, до управління звернулася родина з Донецька для вирішення ряду питань. Наталія Манучарян з шестирічним Юрком, якого нещодавно вона взяла під опіку, та з невісткою Іриною покинули квартиру у центрі Донецька і приїхали до Василівки з надією перечекати ті страшні події, що відбуваються у їхньому рідному місті. Я поцікавилася, чи отримали люди необхідну допомогу і чи мають житло?

У Василівці ми відразу звернулися до міськради, де нам надали всю потрібну інформацію стосовно наших подальших дій, розказали, до кого підійти в УСЗН, щоб вирішити питання житла, — розповідає Ірина. — Поселили нас тимчасово у гуртожитку місцевого коледжу, але й знайома, також люб»язно пропонує свій дім. На даний момент ми впорядковуємо документи з постановки на тимчасовий облік до служби у справах дітей РДА нашого Юрка, щоб мати можливість отримувати виплату на дитину, взяту під опіку.

Наскільки небезпечно сьогодні залишатися у Донецьку?

Як вам сказати… Аеропорт розбомбили, частково зруйнували залізничний вокзал, каси попереднього придбання квитків не працюють, приміські об»єкти під постійним обстрілом… У місті розпочалося страшне мародерство, крадіжки. Фактично не працює міліція. Постійний страх за своє життя і життя близьких. Ми змушені були покинути квартиру і виїхати. Дуже сподіваємося, що все це якнайшвидше скінчиться і ми повернемося додому. Щиро вдячні за такий теплий прийом і допомогу.

Запорізька область вже прийняла і розмістила 1029 осіб, постраждалих від російських окупантів, 95% із них - жителі Луганської і Донецької областей. Штаб для надання допомоги біженцям працює в цілодобовому режимі. Про це повідомив голова ОДА Валерій Баранов.

Окрім цього, підкреслив губернатор, на Азовському узбережжі регіону відпочивають діти, яких вдалося вивезти із зони бойових дій АТО.

За інформацією заступника голови ОДА Петра Гончарука, 15 червня в курортний Бердянськ приїхали на відпочинок ще 90 школярів із Горлівки.

 

 

 

вівторок, 17 Червня 2014 09:32 | Переглядів: 735

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]