Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Оголошення

До уваги!

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Василівському районі інформує

22 серпня 2015 року відзначається 15-та річниця створення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. За цей час багато людей, які втратили своє здоров'я на виробництві, відчули соціальну захищеність. Із створенням Фонду громадяни отримали надійні гарантії на соціальний захист від нещасних випадків на виробництві, насамперед, право на безоплатне лікування та страхові виплати у разі повної чи часткової втрати працездатності або загибелі годувальника.

Фонд забезпечує конституційні гарантії щодо соціального захисту, охорони життя та здоров'я громадян у процесі їх трудової діяльності всім застрахованим громадянам України, що перебувають в офіційних трудових відносинах.

На території Василівського района питаннями соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань займається відділення виконавчої дирекції Фонду яке розташоване у Запорізькій області, м.Василівка вул. Театральна 10, телефони: (06175)73523, (06175)72071.

Збереження життя і здоров'я людей в процесі виробничої діяльності - справа наскільки складна, настільки й відповідальна. Саме тому одним із наших першочергових завдань є надання фахової допомоги у створенні ефективної системи управління охороною праці на підприємствах міста, концентруючи зусилля на профілактиці і попередженні виробничого травматизму, створенні для працюючих належних, безпечних і здорових умов праці та охорони праці в процесі виробництва.

У першу чергу для відділення виконавчої дирекції Фонду в м.Василівка найбільшими цінностями є людина, її життя і здоров'я, тому ми проводимо ряд заходів із попередження виробничого травматизму та професійних захворювань.

Головним нашим завданням є своєчасне і всебічне проведення профілактичних заходів, спрямованих на зниження рівня травматизму та професійної захворюваності, в тісній співпраці з нашими соціальними партнерами.

Ні розмір заробітної плати, ні рівень рентабельності підприємства, ні ціна виробленого продукту не можуть служити підставою для нехтування правилами безпеки і виправданням існуючих загроз життю або здоров'ю працівників. Для роботодавця на першому плані повинна бути мета - забезпечити сприятливі для здоров'я умови праці, здійснення профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань, запобігання проявам іншої можливої шкоди для здоров'я працівників на підприємствах. Праця стає одним з важливих чинників впливу на здоров'я. Одні професії мають мінімальні чинники негативного впливу, для інших мінімальне недотримання правил безпеки може обернутися не тільки хворобою, але і каліцтвом або навіть призвести до передчасної смерті. Тому, ми ще раз закликаємо керівників підприємств і безпосередньо робітників дуже уважно відноситися до виконання чинного законодавства в сфері охорони праці.

Відповідно до базового Закону, відділення виконавчої дирекції Фонду в м.Василівка фінансує всі витрати на медичну та соціальну допомогу, в тому числі на придбання медикаментів, додаткове харчування, санаторно-курортне лікування, протезування, спеціальний медичний і сторонній догляд, побутове обслуговування, придбання спеціальних засобів пересування, якщо потреба в них визначена висновками МСЕК.

Санаторно-курортне лікування потерпілих на виробництві є одним із видів відновлення здоров'я. Потерпілі, які стали інвалідами, забезпечуються путівками для санаторно-курортного лікування періодично згідно з рішенням МСЕК, а саме: інваліди І групи - щороку; інваліди ІІ групи - один раз на два роки на підставі індивідуальної програми реабілітації; інваліди ІІІ групи - один раз на три роки. На виконання цих вимог у 2014 році (потерпілі які знаходяться на обліку у Василівському відділенні) пройшли санаторно-курортне лікування 43 особи та станом на 01.08.2015 р. отримали путівки 27 осіб.

Станом на 01.08.2015 року на обліку у Василівському відділенні знаходяться та отримують страхові виплати 544 потерпілих, з них:

інваліди І групи – 6 осіб

інваліди ІІ групи – 35 осіб

інваліди ІІІ групи – 263 особи

не визнані інвалідами – 204 особи

утриманці - 36 осіб.

Відділення в м. Василівка постійно удосконалює методи своєї роботи зі страхувальниками та потерпілими на виробництві, не зупиняється на досягнутому, допомагає тим, хто втратив здоров’я на виробництві, подолати життєві труднощі і якомога швидше повернутися до нормального повноцінного життя.

Працівники відділення виконавчої дирекції Фонду у м.Василівка націлені на вдосконалення проведення профілактичної роботи зі страхувальниками, спрямованої на підвищення безпеки праці найманих працівників, забезпечення своєчасних і в повному обсязі страхових виплат потерпілим, надання постраждалим від нещасних випадків на виробництві тих видів допомоги, в яких вони мають потребу.

 

вівторок, 18 Серпня 2015 11:05 | Переглядів: 592

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]