Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Представники місцевого самоврядування знаходяться на вістрі розв’язання проблем людей та територій

7 грудя в Україні відзначається День місцевого самоврядування. Напередодні в Запоріжжі в музично-драматичному театрі ім. Магара відбулися урочистості з цієї нагоди. Представників органів місцевого самоврядування з професійним святом привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- День місцевого самоврядування – це свято не лише понад 6 тисяч запоріжців, які працюють у сільких, селищних, міських та обласній раді. Це свято всіх жителів Запорізької області. Адже громада та місцеві ради – це монолітний фундамент філософії самоврядування. Представники місцевого самоврядування кожен день знаходяться на вістрі розв’язання проблем людей та територій. До них звертаются сотні тисяч людей з найбюлючішими питаннями, і саме самоврядовці щодня мають знаходити відповіді на ці питання, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, у 2012 році завдяки плідній роботі органів самоврядування Запорізькій області вдалося зробити суттєвий ривок у соціально-економічному розвитку. В поточному році території отримали на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів соціально-культурного напрямку майже вдвічі більше коштів, ніж торік. Завдяки цьому були виконані роботи з реконструкції та ремонту 40 медичних та 89 учбових закладів, 34 об’єктів культури та спорту. Також було проведено велику роботу з розбудови інфраструктури територій. У регіоні сьогодні будується 27 кілометрів нових газопроводів, відновлюються та прокладаються нові мережі водопостачання загальною протяжністю 93 кілометри, відремонтовано 155 тисяч квадратних метрів комунальних доріг.

- Переконаний, що до планування та реалізації інфраструктурних проектів необхідно масивально залучати громаду, громадські організації. Яскравим прикладом ефективності такої форми роботи стала реалізація проекту ЄС-ПРООН. У його рамках громадьскі організації області, залучаючи кошти Проекту, обласного та місцевого бюджетів мали можливість реалізувати проектів на загальну суму 7,6 млн. грн, - зазначив голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко подякував усім працівникам органів місцевого саомврядування, починаючи з сільских голів та завершуючи головою облради, за плідну співпрацю, небайдужість та ефективне виконання завдань, що на них покладає громада та держава.

Потім до присутніх звернувся голова обласної ради Павло Матвієнко. «Сьогодні в цьому залі зібралися всі ті, чиїм наполегливою працею, волею, енергією, професіоналізмом удосконалюється система місцевого самоврядування Запорізького краю. За результатами нашої з вами роботи формується громадську думку про роботу влади в цілому. Це - свято всіх, кому близька ідея громадянського суспільства», - зазначив Павло Дмитрович.

Голова депутатського корпусу області вручив кращим представникам органів місцевого самоврядування ордена «За розвиток Запорізького краю» і Почесні грамоти обласної ради.

Після завершення офіційної частини відбувся святковий концерт, підготовлений артистами академічного музично-драматичного театру ім. Магара.

 

п'ятниця, 07 Грудня 2012 08:54 | Переглядів: 653

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]