Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Свинина — на ярмарках

У Запорізькій області вже кілька місяців діє карантин у зв'язку з випадками захворювання свиней на африканську чуму, який заборонив продаж свинини на ринках. Така заборона не сподобалася ні покупцям, адже свинина зникла з прилавків, ні торговцям, які багато років займаються продажем м'яса, і живуть на те, що продали. Останні два тижні у районі з питання реалізації свинини відбулися суттєві зрушення, про які у кількох попередніх номерах друкувала "НТ". Це рішення районної надзвичайної протиепізоотичної комісії, наради на рівні управління агропромислового розвитку РДА та керівництва району.

В результаті на останній нараді у голови райдержадміністрації Сергія Грачова питання продажу свинини було вирішено таким чином: допоки діє карантин, яким заборонено продаж свинини на ринках, реалізаторам м'яса запропонували проводити ярмарки, де вони продаватимуть свою продукцію після проходження відповідного санітарного контролю у лабораторіях, ви-значених управлінням ветеринарної медицини району. А органи місцевого самоврядування повинні були прийняти рішення про затвердження місця та часу проведення ярмарок та оповістити про це громади.

Люди погодилися з цією пропозицію і говорять, що це єдиний прийнятний для них варіант у даній ситуації. Виконком Василівської міської ради прийняв відпо-відне рішення про час та місце проведення ярмарків. Тож минулої п'ятниці ми завітали на один із них, що поряд з ринком «Покровський», та разом з головою надзвичайної протиепізоотичної комісії Василем Зайцевим перевірили, чи є м'ясо та чи всі норми дотримані. У лабораторії ринку "Покровський" запевнили, що м'ясо пройшло відповідний санітарний контроль. Люди торгують, покупці є, але виникло непорозуміння з самим місцем розташування ярмарку.

З міськради були викликані відповідальні особи, визначені даним рішенням, і в нелегких дебатах начеб-то дійшли згоди і показали людям конкретне місце для ярмарку. Торговці залишились задоволеними та висловили своє бажання облаштувати відведену їм територію під ярмарок: навести лад, привезти відсів, встановити тимчасовий розбірний дах як для своє зручності, так і для покупців.

Тож за рішенням виконкому Василівської міської ради, у місті ярмарки будуть проходити кожної середи, п'ятниці та неділі з 6.00 до 12.00 години на території вздовж тильної сторони КЗ "Василівський центр культури і дозвілля", навпроти дитячого майданчика "Малятко", а також на майданчику біля ринку "Південний" від вулиці Богдана Хмельницького до підземного переходу навпроти торговельних об'єктів.

Питання продажу свинини на ярмарках вирішили й на інших територіях району. Так, рішення про визначення місця для проведення ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції прийняли Степногірська селищна та Малобілозерська сільська ради.

У Степногірську ярмарки проходитимуть щосуботи та неділі з 6.00 до 12.00 години на території між змішаним ринком та магазином "Надія" по вулиці Молодіжній.

У Малій Білозерці люди зможуть купувати м'ясо кожної середи, суботи та неділі з 6.00 до 11.00 години біля сільського ринку по вулиці Жовтневій.

Місце і графік ярмарок у м. Дніпрорудне буде повідомлено додатково, після того, як міська рада прийме відповідне рішення.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

неділя, 09 Грудня 2012 07:55 | Переглядів: 728

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]